Cât trebuie să dureze o partidă de sex reușită?

Cât trebuie să dureze o partidă de sex reușită?
Cât trebuie să dureze o partidă de sex reușită?

Deși mulți sunt de părere că o partidă de sex reușită trebuie să dureze toată noaptea, specialiștii sunt de altă părere.
Durata ideală a unui act sexual reuşit este între 3 şi 13 minute, este concluzia cercetătorilor americani de la „Society for Sex Therapy and Research”, care au realizat un studiu pe un eşantion de 1.752 de cupluri. Astfel, durata medie este undeva la mijloc, adică în jur de şapte minute. Subiecţii chestionaţi aveau vârste între 20 şi 45 de ani. Medicii români sunt de acord cu aceste statistici, dar spun că trebuie modelate de la cuplu la cuplu.

„Un timp record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfăcător. În acest caz este vorba despre ejaculare precoce. Pe de altă parte, dacă o partidă depăşeşte 13 minute, atunci devine prea lungă”, atrage atenţia Dan Pereţianu, sexolog la Centrul Medical Povernei din Bucureşti.
Cercetările au arătat că femeile au nevoie de aproximativ şapte minute pentru a avea orgasm. Astfel, majoritatea femeilor au interpretat acest lucru greşit: dacă nu au avut orgasm în şapte minute, atunci este ceva în neregulă cu ele.

Mai mult, bărbaţii au înţeles că dacă „împing” actul sexual dincolo de cele şapte minute, şansele ca partenerele lor să aibă orgasm sunt cu atât mai mari.

Niciuna din aceste interpretări nu este corectă, atrage atenţia dr. Barbara Keesling, autoarea cărţii „Plăcerea sexuală”. Dacă unele femei pot avea orgasm în scurt timp de la penetrare, altele vor avea orgasm mult după ce trec cele şapte minute. Altele nu vor avea avea orgasm deloc, indiferent de durata actului sexual.

„Dacă după 10-12 minute nu au orgasm, e clar că nu vor mai avea orgasm”, adaugă specialistul Pereţianu.

Totul depinde de anatomia proprie, de libidou, de tensiunea şi frustrările acumulate.

Tags: , ,
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

13 Comments

 1. imparaturosu says:

  20-30 minute.

 2. Corect.In acelasi timp nu trebuie uitata metoda ajutatoare.Personal efectuez doua sedinte masturbatorii, a cate 7-10 minute,de doua ori pe luna.

 3. Am impresia ca cine a scris articolul habar nu are de ce se face in pat . Este o mare diferenta intre sexul pe apucate intre parteneri ocazionali , intre parteneri casatoriti fara experienta , cu experienta , intre un partener care doreste sa-si satisfaca partenera si vice-versa. Daca barbatului i se trezeste interesul ptr sex pe moment si ca urmare el vine cu dorinta , este normal sa-si aminteasca ca partenera trebuie pregatita , adica sa aiba in vedere preludiul. In momentul penetrarii partenera trebuie sa fie in asa fel pregatita incat actul sexual sa fie scurt , la obiect ,cu final orgasmic in acelas moment pentru ambii participanti. Apoi partenera mai poate avea inca cel putin doua orgasme determinate de pozitia clitorisului fata de partener. Daca se incearca pozitii acrobastice ,adio placere ptr. partenera. Pozitia cea mai buna este dansa deasupra. Numai sa nu fie obeza,atentie doamnelor , sa va pastrati o greutate in limita decentei.

 4. O sa ajungem sa analizam si pozitia pe vasul de la toaleta.
  Toti imbeciloizii isi dau cu parerea.
  Totul este atat de relativ dar ei gasesc „metoda ideala” la a face orice si orisicand.
  Cine ingurgiteaza haznaua?
  Omul ingust la minte.

 5. o.O 3-13 minute? apai in timpul asta abia imi vine cheful :)).nu, srios acum. durata medie ideala e undeva intre o ora jumate si 3. cel putin pentru mine, asa e :-„

 6. E clar. Am intrat sa vad ce mai debutează ‘cercetătorii’. Timpul se schimba de la zi la zi, la mine durează mai mult de obicei, intr-o zi pot in20 min in alta zi imi ia o ora sau doua. Sa nu mai zic ca de obicei prietenei mele îi ia si mai mult

 7. si daca durata la o femeie este de un minut

 8. CatSticlaDeBere says:

  Inseamna ca este statuta de cel putin 2-3 saptamani.

 9. DE ORGASME MULTIPLE AI AUZIT DONULE DOCTOR??? VOI LE STITI PE TOATE…LASATE DE SFATURI

 10. Cât trebuie să dureze o partidă de sex reușită? – Doctorul zilei — Doctorul zilei

 11. Daca faci o cura cu climax contro iti imbunatatesti sigur prestatia:)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *