Câți ani vei trăi în plus dacă mănânci pește

Câți ani vei trăi în plus dacă mănânci pește
Câți ani vei trăi în plus dacă mănânci pește

Adulții care au un nivel mai ridicat al acizilor grași Omega 3 – acizi care se găsesc aproape exclusiv în pește și fructe de mare – au o probabilitate de a-și scădea riscul general de mortalitate cu circa 27% și cel de a muri prin boli de inimă cu 35%, potrivit unui studiu nou realizat de Harvard School of Public Health  și Universitata din Washington.

Per total, adulții cu un nivel ridicat de acizi grași în sânge trăiesc cu 2,2 ani mai mult decât cei cu un nivel redus. Studii recente au arătat că persoanele care au consumat fructe de mare și pește cel puțin o dată pe săptămână au avut un risc mai mic de a face Alzheimer.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

7 Comments

 1. Eu nu mananc dar am peste, cati ani o sa traiesc in plus?
  Cu respect

 2. mos gerula says:

  Cati ani vei trai in minus! Pestele acumuleaza cantitati impresionante de mercur si alte metale grele precum si alte chimicale din apele tot mai poluate! Doar cativa pastravi de crescatorie, din ape de munte nepoluate mai corespund. Dar sunt o cantitate total neglijabila. Pe piata, aproape tot pestele si fructele de mare contin mercur! Dar putina lume stie.

  • Poate o avea mercur cel de acolo de la voi , poate ca cineva incearca sa extermine poporul rrrrrroman alimentand-ul cu „fructe de mare · infectate . Spaniolii mananca de 20 de ori mai multe ·fructe ” · decat mioriticii dar nu s-a auzit de infectari cu mercur . Terminati cu zvonurile astea fara rost.

   • mos gerula says:

    Produsele de pe piata din Ro provin in cantitate mare din China (preturi minimale la en gross + ocolirea unor taxe) – poluarea acolo e catastrofal de mare. Am mancat si eu produse (peste, crustacee etc.) din Spania. Intr-adevar sunt de calitate si chiar mai ieftine ca la noi. Din pacate se importa din ce in ce mai putin din Spania sau Italia; tot mai mult din China.

 3. Fals! Cea mai buna sursa de Omega 3 este inul. Ulei de in alimentar. Pestele de crescatorie nu are nici un pic de Omega 3. Acest acid gras este produs de kril pe care numai pestele salbatic oceanic il consuma.

 4. pestele contine omega 3 iar acizii grasi omega 3 sunt intr-adevar esentiali pentru sanatatea inimii. tatal meu afacut un infarct miocardic anul trecut, din fericire a ajuns la clinicco , la brasov , pe mainile unor doctori foarte buni. acum e extrem de atent la ce si cum mananca

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *