Câți centimetri trebuie să aibă un penis normal? Experții au răspunsul

Oamenii de știință au dezvăluit ce înseamnă ”normal” când vine vorba de dimensiunea penisului.

Lungimea medie pentru un penis în erecție este de 13,12 cm și de 9,16 cm în stare flască. Circumferința trebuie să fie de 11,66 cm în erecție și 9,31 cm în stare flască.

Cercetătorii britanici au descoperit, de asemenea, că există o mică legătură între lungimea penisului și înălțimea bărbatului.

The average length of a flaccid penis is 3.6 inches (9.16 cm) and 5.2 inches (13.24 cm) when flaccid but stretched, the researchers found (file photo)

Savanţii britanici consideră că studiul lor îi va ajuta pe medicii din lumea întreagă care trebuie să trateze pacienţi diagnosticaţi cu dismorfofobie, o tulburare de anxietate gravă, asociată cu percepţia pe care pacientul o are asupra propriului corp.

Studiul ar putea să îi ajute şi pe bărbaţii care sunt îngrijoraţi de dimensiunile penisurilor lor şi să fie folosit în cercetările care investighează felul în care ineficienţa prezervativelor este asociată cu lungimea şi circumferinţa penisului uman.

Cercetătorii britanici au creat un grafic care descrie distribuţia mărimilor penisurilor în rândul bărbaţilor de toate vârstele şi rasele.

Analiza a inclus 17 studii anterioare, realizate pe 15.521 de bărbaţi, care au acceptat ca penisurile lor să fie măsurate de profesionişti din industria medicală, cu ajutorul unor proceduri standardizate.

Coordonatorul studiului dr. David Veale de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie și Neuroștiințe (IoPPN), din Lobdra a spus: ”Bărbații se compară între ei în vestiare sau cu actorii de filme porno și se consideră inferiori. Sunt mulți bărbați îngrijorați de dimensiunea penisului lor și cred că acest studiu îi ajută”.

 

Experts plotted graphs showing the size distribution of the length of the average penis when flaccid, flaccid and stretched and erect. The graph above shows average penis length of men - in centimetres - in each percentile

The researchers also plotted a nomogram showing the size distribution of the girth of the average penis. The graph shows the average penis girth of men in each percentile - again in centimetres

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *