Ce alimente sa incluzi in dieta pentru a stopa caderea parului, toamna

Ce alimente sa incluzi in dieta pentru a stopa caderea parului, toamna
Ce alimente sa incluzi in dieta pentru a stopa caderea parului, toamna

Odata cu racirea vremii, parul are de suferit din ce in ce mai de mult. Caderea parului, mai ales in anotimpurile reci precum toamna si iarna, este vizibil mai puternica, iar acest lucru este cauzat in special de dieta.

Insa, caderea parului toamna si iarna nu este neaparat un lucru rau. Specialistii sustin ca acest fenomen este uneori normal, in cazul unei diete echilibrate si face parte din ciclul anual de reinnoire a firelor de par care ar trebui sa dureze doar cateva saptamani. In cazul in care caderea parului dureaza ai mult de doua saptamani, atunci clar este vorba despre o dieta dezechilibrata care, combinata cu felul in care este afectat sistemul imunitar in sezonul rece, are efecte negative asupra sanatatii podoabei capilare.

Medicii sustin, insa, ca exista o dieta si o serie de alimente care sunt recomandate consumului in sezonul rece, mai ales toamna, pentru a impiedica caderea nesanatoasa a parului.

Astfel, toamna este foarte important sa consumati proteine pentru a intari structura firului de par. Mai precis, firul de par este format, in poportie de 90%, din cheratina. Pentru ca organismul sa sintetizeze aceasta substanta are nevoie de proteine, zinc si sulf. Daca proteinele, zincul si sulful nu sunt suplimentate in alimentatie, firul de par devine casant, radacina slabeste si se ajunge la caderea parului.

Totodata, aportul de proteine trebuie asociat cu diminuarea aportului de grasimi si glucide. Asadar, pe perioada sezonului rece este indicat consumul de peste slab, carne slaba si alimente bogate in proteine vegetale, dar sarace in grasimi.

 

Continuarea pe Lyla.ro

6 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook