Ce boli pot indica petele de pe corp?

Petele de pe corp care au caracteristici ale unor alimente sunt indicii importante ale unor boli de care poate suferi o persoană.

Dr. Ritu Lakhtakia, de la Universitatea Sultan Qaboos din Oman, a descris aceste informații în revista Medical Humanities.

O boală ca neurofibromatoza, caracterizată prin creșterea de tumori necanceroase pe țesutul nervos, este indicată, de exemplu, de petele de pe piele de culoarea cafelei cu lapte. Asemenea pete pot avea, însă, și persoane care nu au nicio boală.

O pată roșie de forma cireșei se poate vedea în centrul ochiului, atunci când un vas se blochează în spatele acestui organ. Aceasta sugerează că artera principală care asigură circulația sângelui la ochi a fost blocată — situație de urgență care necesită atenție medicală imediată.

Petele de vin de Porto, denumite științific Nevus Flamaeus, apar frecvent pe față. Aceste semne relativ frecvente sunt cauzate de zone cu vase mici, anormale, de sânge și pot varia în nuanță de la roșu aprins la purpuriu. Aproximativ unul din 3.000 de copii se naște cu un astfel de semn și tratamentul cu laser poate ajuta la estomparea lui.

Bacteriile se pot dezvolta uneori în formă de ciorchine. Unele bacterii prezente adesea inofensiv pe piele, precum stafilococul auriu, se grupează în forma unui ciorchine de strugure.

2 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook