Ce e mai periculos: alcoolul, heroina, cocaina sau marijuana? O nouă cercetare are o concluzie neaşteptată

Ce e mai periculos: alcoolul, heroina, cocaina sau marijuana? O nouă cercetare are o concluzie neaşteptată
Ce e mai periculos: alcoolul, heroina, cocaina sau marijuana? O nouă cercetare are o concluzie neaşteptată

Este un fapt deja cunoscut că băuturile alcoolice pot fi foarte dăunătoare dacă sunt consumate în exces. Însă, potrivit unui studiu condus de profesorul David Nutt, alcoolul este chiar mai periculos decât heroina.

În cadrul cercetării au fost analizate efectele diferitelor droguri (cocaină, heroină, ecstasy, marijuana, alcool) asupra indivizilor și asupra societății.

Cercetătorii au analizat și gradul de dependență al fiecărei substanțe, efectele fizice nocive pentru utilizatori, implicațiile emoționale și resursele financiare cheltuite de societate pentru asistență medicală și servicii sociale.
„Am folosit un set de 16 criterii, 9 dintre ele au legătură cu ce poate face un drog unei persoane, 7 despre cum un drog afectează societatea. Drogul cel mai periculos pentru societate este alcoolul, pentru că este atât de folosit”, susţine David Nutt.
Pe o scara de 1 la 100, alcoolul a primit 72 de puncte din punct de vedere al efectelor nocive pe care le are asupra oamenilor, în timp ce heroina a acumulat 55 de puncte.

Este posibil ca locul ocupat de alcool să fie justificat și de faptul că acesta este mai accesibil, dar și din cauza efectelor devastatoare pe care le are consumul excesiv, asupra întregului organism.

Consumul excesiv de alcool poate cauza și:
– dezvoltarea depresiei, anxietății și a problemelor de concentrare;

– consumul de alte droguri (inclusiv marijuana, cocaină, heroină)
– instalarea alcoolismului (consumul ocazional se poate transforma deseori în dependență, mai ales în cazul adolescenților);
– accidente auto, violență;
Consecințele alcoolismului în rândul adolescenților au fost considerate cele mai grave.
Tentativele de sinucidere sunt mai numeroase printre adolescentele care beau, iar tinerii

care consumă alcool îți încep, de regulă, viața sexuală mai devreme și nici nu se protejează atunci când au contacte sexuale cu persoane necunoscute.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

7 Comments

 1. Asadar, daca vreti sa va „condimentati” nitel viata asta plina de crize economice si curbe de sacrificiu, faceti-o cu heroina si cocaina, nu cu palinca si vin ca e „periculos pentru societate” desi, la accize , statul nu stramba din nas.
  Si in plus, va stimuleaza si sexual la varste… nepermise.

 2. Alcolul e mai periculos decat marijuana.
  Heroina, opium, cocaina, si derivatele lor in chimicale artificiale sunt cele mai periculoase.

 3. Heroina da dependenta de la prima doza, nu conteaza ca e prizata, fumata, sau injectata. Si da alcoolul este periculos si el consumat in cantitati excesive in timp indelungat…dar totusi din betie te mai trezesti dar din prostie…

 4. Heroina da dependenta de la prima doza, nu conteaza ca e prizata, fumata, sau injectata. Si da alcoolul este periculos si el consumat in cantitati excesive in timp indelungat…dar totusi din betie te mai trezesti dar din prostie…!!!

 5. Parintele Gherasim says:

  Unde mai pui ca heroina si cocaina sint droguri ilegale, care te aduc in conflict cu legea. Risti sa te bage la mititica.

 6. Cine a scris articolul are habar despre ce consecinte negative au drogurile de orice fel asupra organismului. Sigur ca si alcoolul este daunator dar totusi sa fim seriosi.

 7. Mizerie de articol scris de un nimeni. Cum poti sa aberezi in halul asta sa zici ca alcoolul e cel mai periculos. Eu beau aproape zilnic palinca 52 grade facuta de casa si nu am nimic. Daca injectam heroina sau prizam cocaina, precum cat de des beau eram la 2m sub pamant. Nu mai mintiti atat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *