Ce efect are administrarea de vitamine B?

Ce efect are administrarea de vitamine B?
Ce efect are administrarea de vitamine B?

Administrarea de vitamine B nu previne apariția boii Alzheimer și nici nu încetinește declinul mental pe măsură ce îmbătrânim, susține o cercetare amplă, realizată de oameni de știință britanici și preluată de Xinhua.

Niveluri ridicate în sânge ale unui compus numit “homocisteină” au fost descoperite la persoanele care suferă de Alzheimer. Se cunoaște că administrarea de vitamina B-12 scade nivelul de homocisteină din organism, prin urmare o “ipoteză a homocisteinei” presupune că administrarea de vitamine B ar putea reduce riscul de Alzheimer și încetini declinul mental.

În noile cercetări publicate marți în American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii de la Universitatea Oxford au reunit date din 11 studii clinice randomizate care au implicat 22.000 de persoane, care comparau efectul vitaminei B asupra funcțiilor cognitive la persoanele în vârstă față de administrarea de medicamente placebo.

În cazul participanților care au primit vitamine B, cercetătorii au constatat o reducere a nivelului de homocisteină din sânge cu aproximativ un sfert.

Cu toate acestea, atunci când au analizat rezultatele înregistrate în cazul unor procese mentale specifice, cum ar fi memoria, viteza sau funcțiile de execuție, nu s-a constatat nicio diferență între cei care au primit vitamina B și cei care au primit medicamente placebo.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook