Ce efect are consumul regulat de marijuana asupra creierului

Ce efect are consumul regulat de marijuana asupra creierului
Ce efect are consumul regulat de marijuana asupra creierului

Un nou studiu indică faptul că persoanele care fumează canabis perioade îndelungate de timp încep să producă din ce în ce mai puţină dopamină în creier, substanţă care este un stimul motivaţional.

Cercetători din Marea Britanie au scanat creierul a 19 fumători obişnuiţi de marijuana şi au comparat rezultatele obţinute cu ajutorul tomografiei cu emisie de pozitroni (PET) cu cele ale unui alt grup martor, de 19 persoane care nu au fumat niciodată marijuana. Subiecţii din cele două grupuri fac parte din aceeaşi categorie de vârstă.

Sistemul de analiză PET permite identificarea distribuţiei diferitelor substanţe chimice în creier.

Ei au descoperit că fumătorii de marijuana înregistrau un deficit de dopamină, substanţă chimică ce îndeplineşte un rol important în mecanismul de motivare şi în comportamentul orientat spre recompensă.

Participanţii la studiu care fumau marijuana în mod regulat, şi în special cei care au început să fumeze marijuana de la vârste mai mici, prezentau niveluri mult mai mici de dopamină în regiunea creierului denumită striatum – observaţie care poate reprezenta motivul pentru care consumatorii de canabis par a fi nişte persoane lipsite de motivaţie.

Această insuficienţă de dopamină este însă reversibilă, cercetătorii nereuşind să identifice nicio diferenţă în ceea ce priveşte concentraţia de dopamină între foştii fumători de marijuana şi persoanele care nu au fumat niciodată sau au fumat doar ocazional.

Concluziile acestui studiu sunt prezentate pe larg în ultimul număr al revistei Biological Psychiatry

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Ce tampenii si minciuni mai spun asa zisi cercetatori.Sa specifice si expuna daunele de la tigari,alcol,medicamente, colrina din apa,vaccinele si continutul lor etc.Marihuana este planta care poate salva lumea.Se poate face din ea ulei,hartie, cele mai bune parbrize de masini,lemn si materiale de con-structie,materiale de confectie si sa nu mai spunem beneficiile pentru tratament naturist incluzand tratamentul inpotriva cancerului.Mizerii de cercetatori care servesc marile companii si interesele lor.

    • Dorule, putini s-au vindecat de cancer cu tratamente naturiste, de obicei li se agraveaza starea. Doar medicina moderne (nu abureala din Romania) poate trata corect si eficient cancerul. De „salvat lumea” o vor face materialele care sunt create astazi in laborator, intereseaza-te de exemplu de proprietatile grafenului (filtre apa sarata, microprocesoare etc).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *