Ce efect au berea şi vinul asupra creierului

Ce efect au berea şi vinul asupra creierului
Ce efect au berea şi vinul asupra creierului

Consumul regulat a trei halbe de bere sau a trei pahare de vin pe săptămână ne poate afecta permanent creierul, susţin specialiştii.

Mai exact, oamenii de ştiinţă au descoperit că pentru a realiza sarcini obişnuite indivizii care obişnuiesc să consume alcool sunt nevoiţi să îţi folosească cu aproximativ 20% mai mult din creier, decât restul oamenilor. De asemenea, se pare că odată cu trecerea timpului, aceste persoane constată că le este din ce în ce mai greu să se concentreze.

Studiul oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Santiago de Compostela s-a întins pe o durată de trei ani. La el au luat parte 26 de studenţi care consumau în mod regulat aproximativ 3 halbe de bere cel puţin odată pe săptămână şi alţi 31 de indivizi care nu consumau alcool în mod obişnuit.

Ulterior, toţi subiecţii au fost rugaţi să reacţioneze la diferite simboluri care apăreau pentru o scurtă durată pe un ecran. Deşi nu s-au constatat diferenţe măsurabile între cele două grupuri în ceea ce priveşte acurateţea şi viteza de răspuns, s-a observat că în cazul indivizilor care nu consumau alcool, activitatea cerebrală ajungea la 18 microvolţi, pe când cea a consumatorilor de alcool era de 20 de microvolţi în primul an, pentru ca în anul trei să ajungă la 22 de microvolţi.

Rezultatele sugerează că tinerii consumatori de alcool experimentează anomalii la nivelul activităţii neuronale implicate în atenţie şi memoria de lucru.

„Cercetarea indică motivul pentru care aven nevoie de o serie de schimbări ale culturii care vede consumul excesiv de alcool ca pe o normă, mai ales în timpul studenţiei. Consumul ridicat de alcool impune multe riscuri atât în ceea ce priveşte siguranţa imediată a studenţilor, cât şi starea lor de sănătate în viitor”, a declarat Emily Robinson, director al grupului Alcohol Concern.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

6 Comments

  1. Se vede si cu ochiul liber, nu vad ce rost au studiile. Sunt curios cum se impaca stirea asta cu reclamele tipice pt retarzi de pe tv ? Ce spun „specialistii” ?

  2. dar putem bea visichi ca marinelu???????????????se pare ca el nu e afectat deloc)))))))))))))))))

  3. cea mai buna e aghiazma…..pe bune.

  4. Autorul articolului cred ca obisnuieste sa consume mai mult de 3 halbe de bere pe zi.

  5. RADU ION MIRCEA says:

    Pai cred si eu ca-i afecteaza 3 (trei) halbe de bere pe saptamina . Asta-i insuficienta alcolica acuta .
    Trei halbe se beau in drumul zilnic spre circiuma , ca sa nu bei pe stomacul gol ca-ti cauzeaza la ficat . Hic……

  6. hmm ciudat „studiu”. Se stie ca vinul rosu previne alzheimerul si dementa senila prin antioxidantii ce ii cuprinde. Vinul creste activitatea cerebrala, iar oamenii ce beau regulat vin traiesc si mai mult. Binenteles consumul moderat protejeaza ci nu cantitatiile industriale. de bere nu mais pun nimic ca aia te face cat un porc…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *