Ce efect uimitor poate avea reducerea consumului de sare

Ce efect uimitor poate avea reducerea consumului de sare
Ce efect uimitor poate avea reducerea consumului de sare

Scăderea consumului de sare cu 15% între anii 2003 și 2011 a contribuit la reducerea semnificativă a cazurilor de deces provocate în Marea Britanie de atacuri de cord și de accidente vasculare cerebrale, se arată într-un studiu publicat marți de revista British Medical Journal (BMJ).

Conform acestei cercetări, diminuarea cantității de sare în alimentația britanicilor a determinat o reducere cu 42% a deceselor rezultate în urma accidentelor vasculare cerebrale și cu 40% a cazurilor de atac de cord.

Autorii studiului precizează că un consum redus de sare a contribuit și la reducerea numărului pacienților care suferă de hipertensiune arterială.

Conform datelor cuprinse în cercetare, consumul mediu de sare pe cap de locuitor a scăzut în această țară de la 9,5 grame în anul 2003 la 8,1 grame în anul 2011. O astfel de evoluție s-a datorat în special eforturilor Agenției britanice de reglementare în sectorul alimentar (Food Standards Agency — FSA) de a convinge producătorii de alimente să diminueze conținutul de sare în preparatele comercializate.

Se estimează că în Marea Britanie numărul deceselor provocate de afecțiunile cardiovasculare a scăzut între anii 1971 și 2012 de la 335.000 la 161.000.

2 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook