Ce efecte dezastruoase are asupra pielii lipsa somnului

Ce efecte dezastruoase are asupra pielii lipsa somnului
Ce efecte dezastruoase are asupra pielii lipsa somnului

Andreea Ciulac

Cercetătorii de la Universitatea Spitalului Case Medical Center din SUA au descoperit că oamenii care sunt privați de somn îmbătrânesc văzând cu ochii. Studiul, realizat recent de Estee Lauder, a scos la iveală faptul că nopțile nedormite sunt o adevărată pagubă pentru piele: nu numai că au un efect estetic de îmbătrânire, dar și distrug bariera de protecție împotriva razelor solare și a radiațiilor din mediu.

„Studiul nostru este primul care demonstrează negru pe alb că somnul inadecvat este direct corelat cu pierderea sănătății pielii și îmbătrânirea accelerată. Pe femei, lipsa somnului le face vulnerabile în fața radiațiilor solare”, spune Dr. Baron, directorul Centrului de Studiu a Cancerului de Piele de la Case medical Center.

Mai mult, acesta atrage atenția că insomnia va deveni în curând o problemă mondială:  „Insomniacii cronici au o mulțime de alte afecțiuni grave precum obezitate, diabet, cancer și imunitate scăzută, iar noi am adăugat listei și îmbătrânirea prematură a pielii” .

Concret, lipsa somnului împiedică regenerarea firească a celulelor din organism, lăsând piele flască, pigmentată  și uscată, întocmai ca a unui om vârstnic.

„Vom folosi aceste date pentru a crea produse dermatologice mai eficiente, adresate în special oamenilor care nu se odihnesc suficient și ajung să arate deplorabil orice ar face”, anunță oamenii de știință.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. kovenberger says:

    Culmea!!! Vor folosi aceste date pentru a crea produse dermatologice … in loc sa se concentreze in scopull descoperirii diverselor procedee de imbunatatire a somnului!!! Deci dam cu spoiala, maclavais, ce e in interior e absolut marginalizat! Bravo! :(

  2. „Munceste cinstit,mediteaza zilnic,intampina oameni fara frica si joaca-te.”Hari Dass.
    Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:alinavrabie2000@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *