Ce îţi poate face o felie de bacon

Ce îţi poate face o felie de bacon
Ce îţi poate face o felie de bacon

Roxana Roseti

Consumul de mezeluri provoacă decesul a unul din 30 de oameni, după cum susţin cercetătorii britanici. “Chiar şi o singură felie de bacon ieftin pe zi este dăunătoare”, arată un studiu efectuat la scară largă, în luna martie.

Specialiştii au analizat alimentaţia a aproape jumătate de milion de bărbaţi şi femei şi au ajuns la concluzia că alimentele care conţin carne procesată pot duce la moarte. Experţii susţin că numai 20 de grame de carne procesată pe zi, echivalentul unei felii de bacon ieftin, sunt suficiente pentru a creşte riscul. Carnea procesată este făcută din amestecarea mai multor resturi animale, precum gheare sau încheieturi, care nu pot fi comercializate în forma iniţială. Acestea conţin concentraţii uriaşe de grăsime, inclusiv colesterol.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

6 Comments

 1. nu este vb de resturi animaliere sau vegetale cu concentratie mare sau mica de grasimi ci este vb de procesul in sine de preparare a acestor adevarate bombe alimentare, ganditiva de ce oare d-ru va recomanda sa nu mai mancati sau sa reduceti cantitatea de preparate sau semipreparate ( tocaturi ). Credeti ca gasiti pe piata vreun produs care nu contine potentiatori de gust sau conservanti, coloranti, polifosfati…. acesti aditivi sunt foarte toxici…. EVITATI SALAMURILE de tot felul, toate preparatele sunt toxice… mai bine mancati portiuni anatomice ( pulpa, piept, etc )

 2. ce este acela bacon? care-i pluralul? baconuri? bacoane?

  • slana!

  • Tryggvasson says:

   Bravo, Costele. Numai imbecili. Te intrebi ce naiba faceam, pana au aparut complexatii astia de limba proprie – romglezi – care, dupa experienta mea, in mare majoritate, nu stiu engleza nici cat sa treaca strada, poate de asta folosesc putinele cuvinte pe care le stiu la orice – te intrebi ce naiba faceam, pana sa apara ei si complexele lor, cand ne refeream la astfel de alimente. Gesticulam? Probabil tampitii astia asa cred. Ca nu isi bat capul sa isi invete propria limba, la fel cum nu invata nici engleza.

 3. Puişori, baconul nu e amestec de ghiare şi zgârciuri!

 4. Tryggvasson says:

  Apoi, te intrebi de ce nu interzice nimeni asemena „alimente” si nu se introduc niste standarde de productie alimentara? In schimb, avem tot felul de indicatii savante despre cum trebuie sa dansam in jurul mancarii, nu despre cum ar trebui mancarea sa fie sanatoasa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *