Ce le face berea femeilor la menopauză?

Ce le face berea femeilor la menopauză?
Ce le face berea femeilor la menopauză?

Un studiu realizat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție arată că berea poate fi un aliat de nădejde pentru femeile la menopauză.

Consumată moderat, berea poate ameliora simptomele asociate perioadei post menopauză. Potrivit studiului, berea poate diminua bufeurile de căldură, dacă este consumată zilnic, cu moderație, timp de 12 săptămâni. Rezultatele studiului au arătat totodată o îmbunătățire semnificativă în ce privește transpirațiile nocturne, dar și cele din timpul zilei. De asemenea, peste 65% din simptomele fizice sunt reduse de consumul moderat de bere. Printre aceste simptome se numără durerile musculare, senzația de oboseală, dificultățile de somn, scăderea forței musculare și a rezistenței fizice, lipsa energiei, pielea uscată, crampele sau durerile de picioare.

Berea, spun specialiștii care au realizat studiul, scade și senzația de anxietate și nervozitate asociată adesea cu perioada în care se instalează menopauza. În plus, berea previne și osteoporoza, afecțiune des întâlnită în cazul femeilor la menopauză. Aceste efecte ale berii sunt date de cantitatile semnificative de siliciu din bere, substanta importanta pentru cresterea si dezvoltarea oaselor la oameni. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au studiat modul de fabricare a peste 100 de tipuri de bere si a cantitatii de siliciu din acestea.

Prin consum moderat se înțelege aproximativ 330 de ml de bere, cu o concentrație alcoolică de maximum 5%, pe zi. Indicate sunt berile de tip lager, care au în compoziție concentrații mai mari de hamei și malț, deci sunt o sursă importantă de siliciu.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Cum sa castigi bani de acasa! Ocazia pe care trebuie să o fructifici imediat: un curs online si gratuit care te invata simplu si repede cum sa castigi bani de acasa! Inveti totul pas cu pas, GRATUIT, in lectii care iti explica foarte clar cum sa castigi bani de acasa! Cere acum mai multe informatii la adresa de email: gheorghenecula@yahoo.com

  2. Sabrina Condrea says:

    ,,Toate visele tale se pot împlini daca ai curajul sa le urmezi! ” Walt Disney
    Vă oferim o posibilitate de a colabora cu noi și de a lucra part-time sau full-time, în așa fel încât să puteți câștiga bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time).
    Cerem seriozitate maximă! Pentru mai multe detalii solicitați informații, la adresa de email: nursa29@yahoo.com

  3. Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! Incepeti rapid si fara riscuri, in asa fel incat sa castigati intr-un mod garantat bani mai multi. Oferim contract si tot ceea ce aveti nevoie pentru o activitate relaxanta si de incredere maxima. Pentru mai multe informatii, contactati-ma la adresa de email: cmeete@gmail.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *