Ce legătură există între afecţiunile gingiilor, disfuncţiile erectile şi afecţiunile inimii

Ce legătură există între afecţiunile gingiilor, disfuncţiile erectile şi afecţiunile inimii
Ce legătură există între afecţiunile gingiilor, disfuncţiile erectile şi afecţiunile inimii

Există multe lucruri care cauzează disfuncţii erectile sau impotenţă şi potrivit medicilor, peste un milion de români se confruntă cu astfel de probleme.

Printre cele mai frecvente cauze ale disfuncţiilor erectile se numără diabetul, hipertensiunea, bolile de rinichi, stresul depresia.

Experţii avertizează însă că şi probelemele cu gingiile provoacă disfuncţii erectile. Mai exact, un studiu publicat în jurnalul de Medicină Sexuală a scos în evidenţă faptul că bărbaţii care au afecţiuni grave ale gingiilor au un risc dublu de a experimenta probleme în dormitor.

Explicaţia: bacteriile din gură care provoacă boli ale giniilor trec în circulaţia sanvină şi afectează venele şi arterele, inclusiv pe cele peniene cauzând disfuncţii erectile.

În plus, tot mai multe studii arată că problemele de erecţie sunt primele simptome ale afecţiunilor inimii.

,,Focarele infecţioase din cavitatea bucală pot reprezenta o sursă de microbi care ajung în circulaţia sangvină.  Bacteriile patogene din cariile periodontale trec în fluxul sangvin determinând bacteriemie şi pot afecta valvele inimii provocând endocardita sau, prin procesul inflamator cronic,  vasele de sânge favorizând procesul de ateroscleroză cu formarea consecutivă a  plăcilor de aterom. De asemenea, procesul inflamator din interiorul plăcii de aterom poate favoriza destabilizarea acesteia cu ruptura consecutiva şi ocluzia vasului cu producerea unui infarct miocardic acut sau accident vascular cerebral.

Din acest motiv, este foarte importantă colaborarea dintre cardiolog şi stomatolog în vederea prevenirii acestor afecţiuni,” explică medicul cardiolog Luminiţa Iliuţă.

 

28 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook