Ce lucru îngrijorător anunţă lipsa sexului într-o relaţie şi de ce se ajunge în această situaţie

Ce lucru îngrijorător anunţă lipsa sexului într-o relaţie şi de ce se ajunge în această situaţie
Ce lucru îngrijorător anunţă lipsa sexului într-o relaţie şi de ce se ajunge în această situaţie

Cuplurile care „merg mai departe” fără sex sunt mai multe decât şi-ar putea închipui cineva.

Statistici făcute în SUA arată că un cuplu căsătorit face sex de 58 de ori în medie pe an, ceea ce înseamnă cam o dată pe săptămână, arată un studiu efectuat de sociologii de la „Georgia State University”, publicat în nytimes.ro.
Există însă şi câteva „variaţii”. Tinerii căsătoriţi cu vârste sub 30 de ani fac sex de 111 ori pe an.
„În trecut, abstinenţa ţinea loc de contracepţie. Erau vremuri când femeile nu se bucurau pe deplin de sex, totul limitându-se la datoria conjugală. În plus, cuplurile nefericite rămâneau împreună doar de gura lumii şi de dragul copiilor. Există aceeaşi tendinţă şi în prezent”, explică Denise A. Donnelly, autorul studiului.

De ce se ajunge însă la acestă situaţie? Dacă în cazul unor cupluri, partenerii nu obişnuiau să facă sex de la început, în cazul altora, intimitatea poate fi „perturbată” de venirea pe lume a primului copil sau de aventurile extraconjugale.

„Partenerii se plictisesc unul de altul, iar viaţa lor sexuală devine insipidă. Alţii sunt copleşiţi de responsabilităţile casnice şi profesionale, sau absorbiţi de carieră, de creşterea copiilor”, adaugă autorul studiului.

Exceptând problemele medicale, alte persoane pot fi „asexuale” de la natură, având un libidou scăzut, sau pur şi simplu nu acordă prea mare importanţă sexului. De vină poate fi şi educaţia prea rigidă, care le-a insuflat un „sentiment de vină” în legătură cu tot ceea ce înseamnă sexul şi procreerea.

Lipsa sexului anunţă că relaţia e pe sfârşite

Cuplurile „abstinente” sunt însă mai puţin fericite decât cele care au o viaţă sexuală activă, spun specialiştii. Sexul nu este însă singura formă de „intimitate”, iar unele cupluri sunt împăcate şi cu acest stil de viaţă.

„Cu cât fac mai mult sex, cu atât sunt mai fericiţi partenerii. Acele cupluri fără viaţă sexuală iau mai des în calcul varianta divorţului. Lipsa sexului poate fi primul semnal de alarmă că acea căsnicie este pe sfârşite”, mai spune sociologul. „Condimentarea” vieţii sexuale şi reinventarea este foarte dificilă, mai ales după o lungă „ruptură”.

Un weekend departe de casă şi de copii, o croazieră pot „revigora” o căsnicie care scârţâie, dar ambii parteneri se tem să nu dezamăgească din nou.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Pentru pastrarea tonusului eu practice lunar doua sedinte masturbatorii.

  2. alexandru dumitru says:

    am 60 de ani si 83 kg. am fost operat de coarda vocala dreapta cu laser si am facut 32 sedinte de cobaltoterapie si de atunci am dureri de cap frecvente mai intense si mai putin intense. am luat ketonal, quarelin ibuprofen, algocalmin si nu mai stiu ce ca de la o vreme ma doare tot mai des si mai ales spre seara,si transpir tot capul pina la piept.tesiunea o am 10,7-11,7 si pulsul ajunge citeodata la 135-145. nu stu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc .am facut tomograf la cap si este bun..va rog ajutati-ma daca puteti intr-un fel. va multumesc anticipat.alexandru

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *