Ce pățesc femeile care consumă un pahar de vin pe săptămână

Ce pățesc femeile care consumă un pahar de vin pe săptămână
Ce pățesc femeile care consumă un pahar de vin pe săptămână

Femeile care consumă câte un pahar de vin o dată sau de două ori pe săptămână prezintă cu 33% mai puţine şanse de a rămâne însărcinate, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani.

În acelaşi timp, femeile care consumă peste trei pahare de vin pe săptămână îşi reduc şansele de a concepe un copil cu 66%, consumul de alcool afectând dezvoltarea ovulelor nefecundate.

Studiul, la care au participat 91 de paciente, care urmau tratament pentru fertilizarea in vitro la o clinică din New York, a arătat că femeile abstinente aveau şanse de 90% să rămână însărcinate, în timp ce, în cazul celor care consumau în mod regulat alcool, şansele se reduceau până la 70%.

„Sfatul meu este ca, la sfârşitul zilei, femeile să consume cantităţi reduse de alcool sau să se abţină complet”, a declarat Dara Godfrey, de la Clinica de Fertilitate a Asociaţiei de Medicină Reproductivă din New York.

Experţii din domeniu recomandă ca femeile care doresc să rămână însărcinate să nu consume mai mult de trei pahare de vin pe săptămână, de preferinţă deloc, în condiţiile în care o femeie din zece afirmă că bea în mod regulat alcool în primul trimestru de sarcină.

Studiul a fost prezentat la o conferinţă a American Society for Reproductive Medicine care a avut loc în Boston.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

12 Comments

 1. Puteti da referinta pt trasnaia asta? 91 paciente nu este un esantion reprezentativ, plus ca respectivul studiu se refera la femei diagnosticate cu infertilitate, ceea ce poate presupune anumite afectiuni cauzatoare, si nu la femei cu fertilitate normala. Urmand logica asta Rusia trebuia sa dispara de pe harta si boschetarele care apar pe la UPU bete, batute si cu burta la gura ar fi doar niste erori ale naturii.

 2. Pe când un studiu american cu titlul: ”Influența paralelismului șinelor de CF asupra ciclului menstrual la ratele sălbatice”

 3. Aiurea…am in cartier cateva betive ce au cate zece copii si sunt in continuare gravide…

 4. Pai ce va faceti cu moldovencele, care beau de sting si toarna copii cu nemiluita?!

 5. Bazaconii!
  Multe femei care traiesc in promiscuitate, beţien si lipsa de igiena fac cate o droaie de copii.

 6. Concluzia: vinul este un anticonceptional perfect :-)

 7. Excelent articol, minunata traducere, sper ca respectivul „redactor” nu a avut tupeul sa primeasca bani pe facatura asta de articol. Problema pentru cei care si-au luat bac-ul pe bune la mate: cat de relevant este studiul pe 91 de paciente, cu varsta, profesie si habitudini neprecizate, din orasul cu cateva milioane de femei?

 8. State Statiscianul says:

  Un studiu de caz in Moldova nu incercati?

 9. Si eu am facut un test pe 73 de femei si incerc sa mai continui in continuare. Toate studiile mele arata ca dupa 1-2 sau mai multe pahare de vin sint mult mai active si dornice in pat. acuma se enunta legea :).
  Pentru a face copil e nevoie de doua persoane de sex opus care cedeaza fiecare cite o celula. Corolar: Inca pe pamint asta se intimpla in proportie de peste 99% in timpul unui act sexual. Observatie dupa 1-2 pahare de vin pofta sexuala a femeilor creste . Concluzie 1 , 2 pahare de vin fac bine la cresterea demografica. Cei care cred altfel fac parte din cei 1% care obtin copilul nu in urma unui act sexual, da intradevar la ei 1-2 pahare de vin poate cauza rasturnarea eprubetei si pierderea copilului. :)))

 10. ioan din Ardeal says:

  Inrebare la Radio Erevan:
  -Este adevarat ca daca beau un pahar de vin nu raman gravida??
  -Da , asa este.
  -Spuneti-mi ,cand sa beau vinul,inainte sau dupa actul sexual??
  – In loc de ,domnisoara.

 11. autorul nu se pricepe nici la vin nici la femei !
  In Franta, patria vinului, nu se aseaza nimeni la masa daca nu-i sticla de „rouge”…..si totusi au cea mai buna natalitate in Europa…..

 12. ziarist dus cu pluta.
  jumatate din copii sunt facuti dupa chef .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *