Ce poți să pățești din cauza telefonului sau a tabletei?

Ce poți să pățești din cauza telefonului sau a tabletei?
Ce poți să pățești din cauza telefonului sau a tabletei?

Numeroase dispozitive electronice, folosite frecvent pentru conversaţii, jocuri sau pentru a căuta informaţii, pot provoca reacţii alergice din cauza prezenţei nichelului în componenţa acestora.

Unele telefoane, tablete sau computere pot provoca înroşirea pielii, mâncărimi, vezici sau chiar umflături. Potrivit ziarului medical Pediatrics, s-a constatat că erupţia cutanată persistentă a unui băiat de 11 ani se datora utilizării frecvente a unui iPad. Copilul era alergic la nichelul prezent în carcasa dispozitivului.

„Numeroase dispozitive electronice – fie că este vorba despre telefoane sau tablete sau computere – sunt făcute din aluminiu”, a explicat Dan Ackerman, senior editor la CNET. „Acestea sunt realizate din oţel inoxidabil, dar pot avea aliaje care conţin nichel”, a adăugat el.

Doctorul Clifford Bassett, medic alergolog la Allergy & Asthma Care din New York, a precizat că întâlneşte tot mai mulţi pacienţi cu erupţii cutanate din cauza dispozitivelor care conţin nichel. „În general pot apărea roşeaţă, mâncărimi, chiar şi vezici, umflături. Poate fi foarte neplăcut”, a adăugat Bassett. „Este posibil ca oamenii să nu realizeze că sunt alergici la ceva ce folosesc tot timpul”, a precizat el.

Copiii pot fi afectaţi în mod deosebit, deoarece alergiile la nichel sunt rare şi părinţii nu ştiu că aceştia sunt alergici. Persoanele care suspectează că au o reacţie alergică la unul dintre dispozitivele folosite pot achiziţiona truse pentru depistarea prezenţei nichelului.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. „“Numeroase dispozitive electronice – fie că este vorba despre telefoane sau tablete sau computere – sunt făcute din aluminiu”, a explicat Dan Ackerman, senior editor la CNET. “Acestea sunt realizate din oţel inoxidabil, dar pot avea aliaje care conţin nichel”, a adăugat el.” Concluzia: sunt din aluminiu otel inoxidabil cu nichel

  2. „truse pentru depistarea prezenţei nichelului” … urmeaza alta cheltuiala pana ce nici de prima conditie nu se va scapa ca mereu se freaca ecranul cu degetul si pe nimeni n-am vazut ca fuge sa-si spele mainile!!! Asa o inventie scarboasa mai rar de imaginat, ca-i tableta sau telefon, pana si cainii deja au una.
    Ar trebui sa fie raspunzatori de alergiile provocate, firmele care fabrica devize scumpe de vanzare tineretului cretin care se crede la moda sau cel putin cool daca are ceva intr-o mana!!!
    Ati stors viata din oameni cu aceste nimicuri, care se ofilesc in privat de singuratate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *