Ce risc au bebeluşii care primesc alimente solide înainte să facă 6 luni

Ce risc au bebeluşii care primesc alimente solide înainte să facă 6 luni
Ce risc au bebeluşii care primesc alimente solide înainte să facă 6 luni

Mulţi părinţi obişnuiesc să-şi hrănească bebeluşii cu mâncare solidă mai devreme decât este indicat, avertizează experţii

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că 93% dintre mame introduc mâncarea solidă în alimentaţia copiilor înainte de 6 luni, vârsta recomandată de medici.

Cercetătorii de la Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor care au analizat date de la 1334 de proaspete mămici au descoperit că 40% dintre acestea au introdus mâncarea solidă în alimentaţia bebeluşilor lor înainte ca aceştia să facă 4 luni şi 9% i-au hrănit cu alimente solide înainte de 4 săptămâni.

Medicii avertizează, însă că bebeluşii care primesc mâncare solidă înainte să împlinească 6 luni au un risc crescut să dezvolte diabet şi obezitate.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. articol extraordinar! felicitari.. dar mentalitatea secol 16 nu se schimba peste noapte … zic asta din propia experienta… am un prieten care la copilul sau a trebuit mult scandal cu mama bunica sa alapteze pana la 10 luni mama copilului si sa nu ii dea biscuite si mar de la 4 luni cum urlau toti! un drum de 1000 km incepe cu un pas mic! sper ca acest articol sa fie acest pas mic pe drumul schimbarii mentalitatii secol 16! la cat m,ai multe articole de acest gen!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *