Ce risc au femeile care încearcă mai mult de un an să rămână însărcinate

Ce risc au femeile care încearcă mai mult de un an să rămână însărcinate
Ce risc au femeile care încearcă mai mult de un an să rămână însărcinate

Este deja cunoscut faptul că bebeluşii născuţi în urma tratamentelor de fertilizare sunt mai predispuşi probelemelor de dezvoltare. Un studiu recent, publicat în Fetal and Neonatal Edition of Archives of Disease in Childhood a scos în evidenţă faptul că şi fertilitatea scăzută joacă un rol important în acest sens.

Mai exact, femeile care încearcă o perioadă lungă de timp să rămână însărcinate, au un risc cu 30% mai mare de a aduce pe lume un copil cu probleme neurologice.

Oamenii de ştiinţă au evaluat starea neurologică a unor copii de 2 ani unii născuţi în urma tratamentelor de fertilizare şi alţii ai căror părinţi s-au chinuit mult timp să îi conceapă.

Rezultatele au scos în evidenţă faptul că cel mai frecvent, afecţiunile neurologice erau întâlnite la cei ai căror mama au încercat să rămână însărcinate o perioadă lungă de timp (între 1 an şi jumătate şi 13 ani).

,, În concluzie, descoperirile noastre sugerează că timpul îndelungat în care o femeie încearcă să rămână însărcinată este asociat cu o slabă dezvoltarea neurologică,” spune profesorul Mijna Hadders-Algra de la Universitatea Groningen.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Eu si sotia mea am incercat aproape 2 ani sa facem copil, fiind perfect sanatosi, fertili, dornici, etc. Nu se intampla sa ramana insarcinata, deoarece corpul ei avea predispozitie pentru aciditate; a facut o cura alimentara pentru reducerea aciditatii, si in 2 luni a ramas insarcinata.
    Sunt foarte multe cauze necunoscute…
    O colega de-a mea a incercat mai bine de 3 ani sa ramana insarcinata, dar nu putea, deoarece luase anticonceptionale in trecut, ceea ce i-a determinat niste efecte secundare manifestate prin coagularea sangelui; in consecinta, organismul sau dezvolta anticorpi care nu lasau zigotul sa se dezvolte. A urmat cura cu aspirina 100 mg zilnic, si in 4 luni a ramas insarcinata.

    Sfetul mei (de neprofesionist) este ca cei care doresc sa devina parinti sa isi faca testele de fertilitate, si daca sunt fertili, sa incerce in continuare.

  2. Ce risc au femeile care incearca mai mult de un an sa ramina insarcinate ? – asta e titlul … asta e raspunsul: risca sa ramina insarcinate si daca e pe cale naturala … vor fi cel putin un an cu zimbetul pe buze dupa fiecare incercare :-D Intrebarea e ce ris au daca incearca 2 ani sau 10 ani :-D

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *