Vreți să arătați bine în bikini? Iată ce riscă femeile care se epilează sau se rad în zona inghinală

Vreți să arătați bine în bikini? Iată ce riscă femeile care se epilează sau se rad în zona inghinală
Vreți să arătați bine în bikini? Iată ce riscă femeile care se epilează sau se rad în zona inghinală

Medicii avertizează în privinţa riscurilor la care se expun femeile care se epilează cu ceară sau se rad în zona inghinală.

Micro traumele cauzate de aceste două proceduri pot duce la răspândirea Molluscum contagiosum, o infecţie virală a pielii extrem de contagioasă.

Infecţia poate fi uşor transmisă prin contactul cu pielea sau cu obiectele personale (prosop) ale unei persoane infectate.

Molluscum contagiosum este destul de frecventă la copii şi la cei care au un sistem imunitar slăbit.

Potrivit ceretătorilor britanici, din 30 de persoane infectate, 93% apelaseră la epilarea inghinală.

Molluscum contagiosum se prezintă ca mici proeminenţe rotunde de culoarea pielii, rozalii sau cărămizii, cu suprafaţa netedă, având între 3-5 milimetri. În timp pot creşte în dimensiuni, putând ocazional ajunge la dimensiuni de câţiva centimetri, caz în care sunt denumite molluscum gigant. Majoritatea pacienţilor dezvoltă numeroase leziuni, localizările predilecte fiind pliurile: pleoapele, axilele, spatele genunchilor şi zona inghinală. Uneori, leziunile posă să ajungă și în zona abdomenului. Leziunile apar grupate sau au dispoziţie liniară.

Tratamentul poate fi local prin curăţarea leziunilor şi aplicarea diverselor creme sau general-reprezentat de medicaţie şi este recomandat numai în cazul persoanelor cu imunitate scăzută.

CITIŢI ŞI:

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Asa, si raspunsul vreti sa arati bine in bikini care este? Sa etalam padurea ecuatoriala? Daca dupa o toaletare atenta a regiunii ne epilam cu ceara de unica folosinta/aparate de ras din pachet sigilat si folosite doar de noi, avem un prosop curat pe care il folosim doar cu aceasta ocazie, cum sa ne contaminam pe aceasta cale? In afara de asta trebuie sa existe o sursa de infectie (partener de ex.) cu care sa venim in contact direct sau mediat de prosoape, lenjerie etc.

  2. aceste pete pot aparea doar in zona inghinala sau sunt insotite neaparat si de celelalte parti ale corpului??

  3. „Micro traumele cauzate de aceste două proceduri pot duce la răspândirea Molluscum contagiosum”
    ok – insa sunt convinsa ca exista solutii care cicatrizeaza aceste „micro traume”… Articol incomplet, dupa opinia mea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *