Ce să bei înainte de culcare să previi demența

Ce să bei înainte de culcare să previi demența
Ce să bei înainte de culcare să previi demența

Dacă vrei să-ți păstrezi creierul în formă și să-ți protejezi memoria, tot ce trebuie să faci e să bei înainte de culcare o băutură de sezon, delicioasă- cacao cu lapte-.

Cacaoa şi ciocolata conţin compuşi antioxidanţi numiţi flavanoli, care contribuie la îmbunătăţirea memoriei, putând chiar să reducă riscul apariţiei demenţei, sugerează cercetări recente.

Flavanolii îmbunătăţesc fluxul sanguin într-o zonă a creierului asociată cu memoria şi îmbunătăţesc memoria persoanelor vârstnice, arată un studiu publicat în jurnalul Nature Neuroscience.

Cercetătorii au analizat acest efect la 37 de persoane cu vârsta de 50-69 de ani, care au primit, timp de 3 luni, doze slabe sau doze mari de flavanoli din cacao.

La un test de memorie realizat după 3 luni, participanţii care primiseră doze mari de flavanoli au obţinut rezultate mult mai bune decât cei care primiseră doze restrânse.

Cercetătorii de la Columbia University Medical Centre, care au realizat studiul, spun că aceasta este prima dovadă a faptului că o componentă a declinului memoriei asociat cu vârsta este cauzată de modificări la nivelul unei arii cerebrale specifice şi a faptului că această formă de declin poate fi influenţată pozitiv prin anumite schimbări alimentare.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Yon Rijksadelaar says:

    din cate stiu eu,cacao nu trebuie combinata cu lapte,mai ales cu laptele din ziua de azi „plin de probleme” Caco e benefica dar trebuie bauta asa ca atare simpla;la fel si laptele,dar nu laptele din comert ci direct de la sursa ,lapte crud(vezi ce spunea si elvetianul Gunter).lapte verificat de veterinari in sensul ca vacile respective nu s bolnave de tuberculoza si s hranite bio cu nutreturi fara pesticide s a m d

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *