Ce să faci ca să nu albești?

Ce să faci ca să nu albești?
Ce să faci ca să nu albești?

Părul alb este normal dar, în funcţie de stilul de viaţă, poate apărea mai devreme. Există însă sfaturi care ajută la prevenirea  încărunțirii părului.

Reduceţi consumul

Stresul este una din cauzele principale ale încărunţirii şi grăbeşte îmbătrânirea. Încercaţi să vă relaxaţi mai des şi să vă rezervaţi timp numai pentru voi. A fost dovedit ştiinţific că fumatul cauzează îmbătrânirea prematură. Ar trebui renunţat la acest obicei foarte nociv. Se va îmbunătăţi şi circulaţia care ajută la păstrarea părului sănătos şi împiedică apariţia firelor albe. Reduceţi consumul de alcool şi cafeina şi beţi mai multă apă. Fiţi echilibraţi şi cu consumul de alimente prăjite, condimentate, iuţi sau acide deoarece acestea deshidratează. Astfel, nutrienţii nu mai ajung şi la firele de păr şi acestea se pot albi.

Sunt recomandate

Uneori, firele albe pot apărea datorită lipsei cuprului din alimentaţie. Este necesar un supliment de vitamine zilnic, iar cele mai multe conţin  şi cupru. Alimente bogate în cupru sunt: napul verde, fasolea albă, spanacul şi carnea în general. Se mai găseşte şi în mure, ananas, rodii, migdale şi seminţe de dovleac. Şi alimentele bogate în iod sunt recomandate, iar printre ele se numără morcovii şi spanacul. De asemenea, o alimentaţie bogată în proteine este esenţială pentru sănătatea noastră în general, şi în special pentru sănătatea pielii şi a părului. Consumaţi  carne slabă, cum ar fi cea de pui sau curcan şi echilibraţi-vă mesele astfel încât să conţină şi proteine, nu numai carbohidraţi.

515 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook