Sari la conținut

Ce să mănânci dimineața ca să slăbești cinci kilograme

terciul de ovaz ajuta la slabit
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
decot de ovaz

Dupa o luna in care se consuma zilnic acest mic dejun, se pot pierde pana la 3-5 kilograme. Se vor topi in special grasimile din zona abdomenului. In plus, se vor observa schimbari benefice si in ceea ce priveste pielea, parul si unghiile. Acestea vor devein mai ferme si mai sanatoase.

Ingrediente
300 ml de kefir (sau iaurt sarac in grasimi)
2 lingurite de fulgi de ovaz
1 lingurita de seminte de in macinate
5-7 prune uscate
1 lingurita de pudra de cacao

Acest mic dejun se prepara de seara, pentru dimineata urmatoare.
Se toarna 100 ml de apa clocotita peste prunele uscate. Se acopera si se lasa la hidratat 10 minute. Intre timp, se amesteca fulgii de ovaz, semintele de in si pulberea de cacao intr-un bol.  Se toarna kefirul  sau iaurtul si se amesteca totul bine. Se taie marunt prunele si se adauga in bol peste celelalte ingrediente. Se acopera vasul cu o folie si se da la frigider peste noapte. A doua zi dimineata, se scoate bolul si se serveste cu un ceai sau o cafea.

Se pot adauga si cateva rondele de banana, cateva bucati de miez de nuca, migdale sau putina scortisoara.

Aceasta reteta se poate simplifica sau imbogati dupa bunul plac. In loc de kefir poti folosi iaurt natural sau lapte batut, preparat in casa.

Efecte
Rezultatele se vor face simtite inca din a doua zi, cand sistemul digestive va incepe sa se miste si sa functioneze mai tarziu ca un ceas. Acest preparat aduce multe alte beneficii suplimentare:

–    Curatarea intestinelor
–    Eliminarea impuritatilor din corp
–    Tratarea constipatiei si a digestiei lenese
–    Reglarea metabolismului
–    Intarirea corpului

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: