Ce se întâmplă cu corpul tău dacă dormi mai puțin de 8 ore pe noapte

Toată lumea a auzit de cele 8 ore de somn pe noapte, însă ce se întâmplă dacă dormim cu o oră-două mai puțin. Chiar dacă pare că reducem nesemnificativ cantitatea de odihnă aceasta are repecusiuni grave chiar după o săptămână.

Capture-45

Aceasta este Sarah, o femeie în vârstă de 46 de ani care a făcut un experiment involuntar. Într-o săptămână a avut foarte mult de lucru la serviciu așa că a dormit doar 6 ore pe noapte. De curând a început să simtă semnele – pielea avea porii mult mai mari, fața era umflată, obosită, cearcănele adânci, ridurile mai pronunțate. Psihic era la pământ, era răutăcioasă, avea schimbări bruște de mod, era mai uitucă și mai neîndemânatică și mai nefericită.

sarah chalmers lard as moisturiser john godwin

Înainte de experiment

“Deprivarea de somn este ca și cum ai trece cu mașina peste o groapă în fiecare zi. În timp mașina se distruge și acesta este și efectul pe care îl are deprivarea de somn” este de părere dr. Irshaad Ebrahim

Nu degeaba se numește somn de frumusețe. Impactul pe care îl are asupra pielii este inimaginabil. În timp ce dormim organismul se odihnește, creierul își diminuează activitatea și se “golește” de informația care nu îi este necesară pentru a începe o nouă zi. După deprivarea de somn, creierul este buimac și face foarte greu conexiunile între realitatea de ieri și cea de a doua zi.

După experiment

După experiment

Tags: ,
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

 1. Căutăm colaboratori pentru proiect-curs online. Se lucrează de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Daca doriți mai multe informații, contactati-ma la adresa: sgnosticus@gmail.com, cu mesajul “ INFO”
  Cerințe:
  -necesar calculator
  -conexiune internet
  -cunoștințe minime PC
  -seriozitate
  -perseverență
  -atenție la detalii
  Nu este necesară experiență.
  Oferte: Instruire gratuita sub forma unor lecții prin mail, contract legal de comision , scrisoare de recomandare
  Important! Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *