Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când mânânci o banană pe zi

Doctor Banana
Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când mânânci o banană pe zi

Bananele sunt denumite fructul perfect. Sunt delicioase şi un mix perfect de proteine şi fibre. Culoarea cojii îţi spune exact când sunt coapte şi în plus, copii le adoră. Iată ce beneficii ai dacă mânânci banane şi de ce ar trebuie să mânânci una zilnic

  1. Bananele te ajută să respiri mai uşor

Un studiu prezentat în Imperial College of London spune că micuţii care au mâncat câte o banană pe zi au avut cu 30% risc mai scăzut de a dezvolta o boală de respiraţie. Dacă vrei să previ simptomele astmului trebuie să mânânci o banană pe zi

2. Bananele controlează tensiunea arterială

Hipertensiunea este un ucigaş tăcut, care prin efectele lui poate provoca anevrisme, îngustarea arterelor inimii, boli ale inimii, boli de rinichi şi creşte riscul de infarct. O metodă de a scădea tensiunea arterială în limite sigure este consumarea unei mai mari cantităţi de potasiu. Bananele sunt bogate în potasiu şi conţin 12% din doza zilnică recomandată de potasiu. Un studiu a demonstrat că o cură de banane de doar câteva săptămâni îi ajută pe hipertensivi să îşi ţină tensiunea sub control.

3. Bananele te ajută să îţi controlezi apetitul

Bananele conţin fibre, scad colesterolul din sânge şi îţi ţin de foame în momentele în care nu ai acces la mâncare. Chiar şi înainte de a lua antibiotice, medicii, recomandă consumul unui fruct, cel mai adesea, bananele pentru că sunt săţioase şi bogate în fibre. De asemenea, te ajută să te simţi sătul şi creşte distanţa temporală dintre mese.

4. O banană este echivalentul unei băuturi sportive

Băuturile sportive sunt menite pentru a înlocui sărurile, mineralele şi proteinele pierdute în timpul antrenamentului. Bananele reprezintă o sursă de nădejde pe care o poţi consuma fără grijă după antrenament. Bogate în potasiu previn deshidratarea, însă, cel mai bine este să consumi 2 litri de apă zilnic.

5. Previn osteoporoza

Bananele menţin sănătatea oaselor, deoarece pe lângă potasiu conţin şi magneziu, o vitamină care previne osteoporoza şi artrita.

A.

1089 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook