Ce spun psihologii atunci când află că te cântărești prea des

Ce spun psihologii atunci când află că te cântărești prea des
Ce spun psihologii atunci când află că te cântărești prea des

O echipă americană de la Universitatea Minnesota a desfășurat un studiu pe circa 2.000 de adolescenți, fete și băieți, observați timp de peste zece ani, scrie agerpres. Au fost analizați mai mulți parametri, printre care și frecvența cu care se cântăresc. Acest lucru, spun psihologii este asociat cu stima de sine, greutatea, dar poate duce și la o tulburare psihologică

Conform studiului. s-a descoperit faptul că acest gest este direct legat de gradul de preocupare pentru propria imagine, iar riscul unei scăderi ale stimei de sine este mare din cauza unei deprecieri a imaginii corporale. Acest lucru favorizează instalare depresiei. sau a unei tulburări a comportamentului alimentar (cele mai grave fiind anorexia și bulimia).

Adolescenții adoptă atitudini greșite în fața de controlul greutății, precum diete restrictive sau greșite care le pot pune în pericol viața.

Cercetătorii spun că părinții ar trebui să considere auto-cântărirea frecventă a copiilor un semn că fiul sau fiica lor are o problemă, adăugând că medicii trebuie să includă acest factor în cadrul consultațiilor, când au adolescenți ca pacienți.

Sursa – Agerpres

11 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook