Ce sunt caloriile. Cum se masoara si cate sa consumati

Ce sunt caloriile. Cum se masoara si cate sa consumati
Ce sunt caloriile. Cum se masoara si cate sa consumati

Foarte putini oameni stiu ce sunt caloriile, cum se masoara si ce fel influenteaza de fapt greutatea corporala a fiecarui om.

Mai mult decat atat, faimoasa “lupta impotriva caloriilor” afecteaza in od negativ mii de persoane care nu sunt destul de informate cu privire la ce sunt caloriile si ce fel trebuie “tratate”

Ce sunt caloriile

Asadar, CALORIA in sine este o masura a caldurii, a energiei. Astfel, o calorie este de fapt cantitatea de energie necesara pentru a creste temperatura unui mililitru de apa cu un drag C.

Astfel, in momemtul in care ne hranim, mancarea pe care o consumam are un anumit aport caloric. un aport energetic potential. Adica, ceea ce am mancat ofera organismului energia necesara pentru ca acesta sa isi indeplineasca toate functiile. De aceea energia “degajata” de mancare se masoara in calorii.

Mai mult, cand mancarea este asimilata prin metabolism, se elimina energie (calorii) Valoarea energetica masurata pentru organismul uman in privinta mancatului este Kilocaloria, egala cu 1000 de calorii descrise mai sus.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Tags:
7 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook