Ce trebuie să știi despre usturoiul încolțit

Ce trebuie să știi despre usturoiul încolțit
Ce trebuie să știi despre usturoiul încolțit

Ai cumparat vreodata prea mult usturoi si acesta a incoltit inainte de a-l mai putea folosi? Daca pana acum aruncai usturoiul incoltit, acum e timpul sa nu mai faci asta. Usturoiul incoltit de cinci zile are un nivel mai mare de antioxidanti decat usturoiul proaspat se arata intr-un studiu recent publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Poate parea ciudat, dar are sens daca te gandesti ca magazinele si restaurantele ofera clientilor seminte, nuci, cereale incoltite pentru ca germinarea imbunatateste continutul nutritional al vegetalelor. Acest studiu arata ca acelasi lucru este valabil si pentru usturoi.

Iata ce se intampla: “Plantele sunt foarte sensibile la atacul bacteriilor, al virusurilor, si insecteleor in timpul procesului de germinare”, spune autorul studiului, dr. Jong-Sang Kim. “Acest lucru le determina sa produca o varietate de substante chimice numite phytoalexins, pentru a se apara. Cele mai multe dintre acestea sunt toxice pentru microorganisme si insecte, dar benefice pentru sanatatea umana”.

Incoltit sau nu, usturoiul este intotdeauna o alegere buna. In ambele situatii beneficiem de efectele alicinei, despre care studiile au aratat ca poate incetini ateroscleroza, reduce tensiunea arteriala si scade riscul anumitor tipuri de cancer.

Sursa: bzi.ro.

1496 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook