Sari la conținut

Cea mai eficientă metodă să scapi de părul nedorit

Experţii în frumuseţea pielii recomandă fotoepilarea ca cea mai eficientă metodă de a scăpa de părul nedorit. În cadrul procedurii de fotoepilare, lumina este atrasă de pigmentul din firul de păr și condusă până la rădăcină, unde are loc o implozie puternică, prin care rădăcina este distrusă. Deși nu există epilare definitivă, avantajul fotoepilării constă în faptul că pielea nu mai necesită epilare o perioadă de câteva luni. Mai mult, treptat, crește intervalul necesar între seria de ședințe, chiar și până la 9 luni, de exemplu în cazul mustăţii sau firelor din barbă.

Pentru o fotoepilare eficientă, fără efecte secundare și care îndepărtează părul într-o proporție de peste 75%, persistând doar firele foarte subţiri sau care cu puţin pigment specialiștii recomandă să țineți cont de următoarele aspecte:

  1. Controlul de specialitate al pielii

Orice procedură de epilare laser sau cu IPL trebuie precedată de un control de specialitate, întrucât fiecare pacient trebuie să beneficieze de o fotoepilare personalizată, în funcție de caracteristicile pielii.

  1. Respectarea standardelor de lucru

Eficiența fotoepilării depinde de aparatul folosit, cele medicale fiind mai performante decât cele cosmetice. Acest lucru se datorează inclusiv faptului că echipamentul medical profesional dispune de spoturi cu dimensiunea de 4 cm, acoperind o suprafaţă mai mare de piele, pentru ca timpul petrecut în şedinţele de fotoepilare să fie cât mai redus. Dincolo de calitatea aparaturii, foarte importantă este și expertiza specialistului care realizează fotoepilarea, acesta fiind cel care adaptează parametrii de lucru în funcție de caracteristicile firului de păr.

  1. Întreținerea pielii înainte și după fotoepilare

Zona tratată nu trebuie să fie expusă la soare sau la solar, lunile cele mai indicate pentru procedură fiind de altfel cele care conţin litera “R”. De asemenea, părul nu mai trebuie smuls, pentru că firele sunt cele care ghidează lumina în interiorul pielii până la rădăcină. Pielea poate fi expusă fără pericole la soare după minimum două săptămâni de la ultima şedinţă.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel