Cea mai sănătoasă dietă scade riscul accidentului vascular

Cea mai sănătoasă dietă scade riscul accidentului vascular
Cea mai sănătoasă dietă scade riscul accidentului vascular

Accidentele vasculare cerebrale reprezintă o problemă majoră de sănătate în întreaga lume, acestea situându-se între primele trei cauze de deces în ţările industrializate, iar în România AVC-ul este principala cauză de deces.

Cea mai bună metodă de prevenire a accidentului vascular este adoptarea unei diete echilibrate şi sănătoase.

Unul dintre cele mai sănătoase regimuri alimentare este cel mediteranean. Uleiul de măsline şi alunele, alimente care se regăses în dieta, mediteraneană ajută la reducerea riscului accidentului vascular, potrivit unui nou studiu.

Regimul mai conţine şi peşte, cereale integrale, fructe, legume şi alte tipuri de grăsimi sănătoase şi se pune mai puţin accent pe consumul de lactate şi carne.

Noul studiu a inclus 7000 de femei şi bărbaţi din Spania cu vârste de 55 de ani care au urmat fie o dietă săracă în grăsimi, fie dieta mediteraneană. Cercetătorii i-au urmărit apoi pe participanţi timp de 5 ani.

Unii dintre participanţi aveau o mutaţie genetică ce le creştea cu 50% riscul de diabet de tip 2. Dintre aceştia, cei care au urmat o dietă săracă în grăsimi erau de trei ori mai predispuşi să facă un accident vascular. Însă, cei care au urmat dieta mediteraneană aveau un risc de AVC echivalent cu participanţii care nu aveau mutaţia genetică.

,,Adoptarea dietei mediteraneene nu face rău nimănui, din contră îi ajută pe cei care un un risc crescut de AVC. dDcă nu reuşiţi totuşi să adoptaţi această dietă, măcar încorporaţi în alimentaţie câteva elemente ale dietei mediteraneene prcum uleiul de măsline, nucile, legumele şi fructele, spune dr. Jose Ordova.

Alte studii au arătat că uleiul de măsline ajută inclusiv la îmbunătăţirea fluxului sanguin către creier. În plus, ne fereşte de cancer, maladia Alzheimer şi bolile de inimă..

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Inseamna ca mediteraneeni nu au cancer, nu? In Italia, Spania, Grecia nu exista cancer.

    • mattiolida come mi ricordo l&t;u3a9tososten#amento è comunque ciclico, cioè ogni mezz'ora bisogna dare energia (una spintarella), il report secondo me è tanto per dire che la macchina ha una potenza di 10.6kw. Chiaramente senza altri dati possiamo solo supporre… attenzione però che state scrivendo energia in kw/h ed è sbagliato (corretto kwh) se ci fosse TIA sul blog ci avrebbe fatto una fila di commenti (sicuramente nel modo di esprimersi sbagliato) ma con ragione. Meglio aspettare mezzodì e commentare i dati di ieri. Buona giornata

  2. totusi am un dubiu ca uleiul de mazline te scapa de aceasta boala Alzheimer . Deoarece italieni consuma in cantitati mari ulei de mazline si totusi marea majoritate de virsta a treia se imbolnavesc de Alzheimer.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *