Cea mai simplă metodă să preveniți Alzheimerul

Cea mai simplă metodă să preveniți Alzheimerul
Cea mai simplă metodă să preveniți Alzheimerul

Un somn de calitate ar putea fi cheia către prevenirea demenței, potrivit unui nou studiu publicat în  revista medicală JAMA Neurology.

În acest studiu s-a constatat că adulții care au declarat că dorm prost sau puțin prezintă acumulări mai mari ale proteinei beta-amiloid, unul din semnele bolii Alzheimer. Niciunul din cei 70 de adulți cu o vârstă medie de 76 de ani care au participat la studiu nu era diagnosticat cu această afecțiune.

Nu este clar deocamdată dacă problemele cu somnul duc la creșterea plăcii beta-amiloide sau tocmai invers, acumulările de această proteină sunt cele care duc la probleme cu somnul. Mesajul general este însă că ‘un somn sănătos are o importantă contribuție la sănătate și mai ales pentru felul în care îmbătrânim’. Somnul ‘ar putea fi o componentă importantă pentru prevenirea bolii Alzheimer, dar rămâne de văzut’, a conchis autorul studiului, Adam Spira, profesor asistent la Departamentul pentru sănătate mintală de la John Hopkins Bloomberg School of Public Health, din Baltimore.

43 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook