Ceaiul care scade tensiunea arterială

Ceaiul care scade tensiunea arterială
Ceaiul care scade tensiunea arterială

De multe ori, hipertensiunea este o boală tăcută şi cu atât mai periculoasă, deoarece complicaţiile care apar sunt extreme de grave: infarct miocardic, accident vascular, fisurarea pereţilor aortei.

43% dintre români suferă de hipertensiune arterială în diverse stadii şi în general, până la vârsta de 50 de ani, unul din 5 oameni dezvoltă această patologie.

Pe lângă mişcare şi dietă echilibrată, tensiunea poate fi ţinută în frâu şi cu ajutorul ceaiului negru. Potrivit jurnalului American de Nutriţie Clinică, un anumit ingredient care se găseşte în ceaiul negru poate reduce considerabil variaţiile tensiunii arteriale.

Un studiu australian care a inclus 111 femei şi bărbaţi care aveau simptome de hipertensiune a demonstrat că prin consumarea a 3 ceşti de ceai negru pe zi, se pot reduce schimbările bruşte ale tensiunii arteriale cu 10%. Efectele ceaiului au fost vizibile încă din prima zi şi au continuat pe  tot parcursul celor 6 luni cât a durat studiul.

Hipertensiune arterială ar putea fi un rezultat al unui număr de factori de risc diferiţi inclusiv obezitatea, diabetul zaharat, fumatul, colesterolul ridicat și lipsa de exercițiu.

Alte metode pentru reducerea tensiunii arteriale:

–         exerciţiile fizice de 3-4 ori pe săptămână

–         consumul de fructe şi legume

–         renunţarea la fumat

–         reducerea greutăţii corporale

–         reducerea consumului de sare

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. hipertensiunea este unul dintre cele mai mari pericole pentru inima. Eu am ajuns la urgente anul trecut la Clinicco din Brasov. nu ma asteptam in nici un caz la asa ceva. am 46 de ani si energie ca la 25 de ani. recunosc totusi ca eram destul de stresata in perioada aceea. Am avut noroc ca am ajuns la timp si ca am dat de niste medici foarte buni

  2. Dragutz ce spuneti, numai ca ati omis sa adaugati la „alte masuri” reducerea consumului de grasimi, in general si a celor animale in special. In plus as vrea sa spun ca mai indicat pentru hipertensiune este ceaiul Oolong, care este tot un ceai chinezesc pe jumatate fermentat (ceva intre ceaiul verde si cel negru). Oricum fara greseala putem bea impotriva hipertensiunii arteriale Ceaiul de paducel (flori, Frunze,fructe) care pentru noi romanii este cel mai indicat, avand in vedere SI consumul de grasimi. Multa sanatate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *