Ceaiurile care ajută ficatul să lupte cu boala

Ceaiurile care ajută ficatul să lupte cu boala
Ceaiurile care ajută ficatul să lupte cu boala

Până când va putea fi introdus în România medicamentul miraculos care vindecă hepatita C, la un preț accesibil tuturor bolnavilor, pacienții urmează tratamentele recomandate de medicii lor curanți. De foarte mare ajutor în luptă cu boala sunt și ceaiurile din plante.
Din Ghidul ceaiurilor terapeutice, realizat de C. Antonov – a cărei nouă ediție o vom difuza împreună cu numărul din această lună al revistei Doctorul zilei – aflăm că sulfina și anghinarea sunt două dintre plantele cu efect miraculos pentru ficat, pentru că ajută la regenerare.

Iarba de piatră

Sulfina mai este denumită și iarbă-de-piatră deoarece crește în locuri uscate, pe soluri aride, pietroase. Conține glucoză și acid cumaric, cumarină, care imprimă mirosul specific plantei uscate, melilotină, derivați ai acidului cumaric, taninuri, rezine, săruri minerale. În special de uz intern, ceaiul de sulfină regenerează celula hepatică, scade tensiunea arterială, are efect vasodilatator periferic. Se utilizează în tratarea hepatitei cronice, dar și a astmului bronșic, a bronșitelor. Se beau trei ceaiuri pe zi -infuzie: o linguriță de flori la 250 ml apă clocotită.

Cititi mai mult pe EVZ.RO.

144 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook