Cel mai bun ceai pentru cardiaci. Scade tensiunea arterială și reglează bătăile inimii

Cel mai bun ceai pentru cardiaci. Scade tensiunea arterială și reglează bătăile inimii
Cel mai bun ceai pentru cardiaci. Scade tensiunea arterială și reglează bătăile inimii

În unele locuri i se mai spune gherghin sau mãceș-alb. Pãducelul este un arbust spinos, care crește prin crânguri și pe lângã marginea pãdurilor. Se gãsește din regiunile de stepã unde formeazã tufișuri, pânã în zona de deal și chiar de munte.
Conține principii active ale florilor și frunzelor: acidul crategic – complex format din compuși triterpenici; acid cartegolic, neotergolic și acantolic; acid ursolic și oleanolic; derivați de naturã flavonoidicã; leucoantocianidinã, un hepatoxi flavonobiozid cu acțiune cardiotonicã, acid cefaleic, sorbitol, vitamina C; amine: trimetilamina și amilamina; ulei volatil ce conține aldehidã anisicã; taninuri de naturã catehicã, pectine.
Principii active ale fructelor: taninuri de naturã catehicã, vitaminele B1 și C, antociani, acizii: tartric, citric, ursolic, oxalic, nicotinic, clorogenic: sorbitol, colinã, acetilcolinã, glucozã, fructozã, pectine, cearã, substanþe minerale.
Utilizare. Acționeazã asupra aparatului cardiovascular și asupra sistemului nervos central. Este vasodilatator coronarian și periferic, sedativ nervos și al sistemului cardiovascular, crește permeabilitatea vascularã, scade tensiunea arterialã.

Acționeazã ca un bun bronhodilatator.
Intern: în anginã pectoralã, miocarditã, hipertensiune arterialã; tulburãri neurovegetative, aterosclerozã ți nevroze cardiace. La cardiaci se recomandã ca o completare a tratamentului cu digitalã sau când aceasta nu este suportatã.
Florile sau fructele de pãducel asociate cu valerianã și talpa gâștei își mãresc efectul medicinal.
Intern, sub formã de infuzie: o lingurițã de flori cu frunze sau de fructe la 250 ml apã clocotitã. Dupã 20 minute se strecoarã, se îndulcește și se bea fracționat în decursul unei zile.
Tinctura se preparã în modul urmãtor: 25 g flori sau fructe se macereazã timp de 12 zile în 120 g alcool de 700. Din aceastã tincturã se iau de trei ori pe zi câte 15-20 picãturi
înainte de culcare. La cardiaci, pe lângã reglarea bãtãilor inimii, tinctura produce un somn liniștitor.
Amestecul de tincturã de pãducel cu tincturã de valerianã se recomandã în bolile de inimã și origine nervoasã. Din acest amestec se iau de 3 ori pe zi câte 20-30 picãturi înainte
de masã.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

 1. natura clinica says:

  Noi căutăm susținători!
  Echipa noastră continuă să se extindă! Aplică Acum!
  Pentru activitatea de distribuire a noilor produse in domeniul bunastării, fitness-ului și sănătății, căutăm antreprenori orientați în vânzări pentru începutul unei afaceri imediate. Sarcina se află în aria produselor Forever Living Products. Produse destinate către consumatori finali ,intermediari și oferta. În calitate de partener sau coleg al echipei noastre , va asigur, la început de activitate, o instruire întreagă pentru produse și o instruire detaliată a abordării noastre pe domeniul online. Noi căutăm colegi/prieteni încrezători, care sunt capabili să inspire oamenii în mod absolut prin produse de calitate superioară în domeniul alimentației sănătoase și al îngrijirii corporale de calitate! Dacă credeți în succesul dumneavoastră în vânzări și doriți să începeți cât se poate de curand posibil,cu entuziasm, aveți acest drept! Esti Interesat? Căutați o provocare profesională nouă, cu timp liber, cu norma întreaga sau part time? Șansa ta pentru o viață mai bună este aici!
  Aplica acum! – Aștept cu nerăbdare să te cunosc !
  E-mail : natura.clinica@gmail.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *