Sari la conținut

Cel mai eficient ingredient anti-îmbătrânire. Reduce ridurile, menține articulațiile sănătoase și ajută la arderea grăsimilor

Pe măsură înaintării în vârstă sinteza de colagen a organismului începe să se reducă, ducând la pierderea energiei, la probleme de articulații, de oase, mușchi, vertebre sau la degradarea aspectului pielii.

Un antidot alimentar este gelatina naturală, ingredientul principal în tradiționala piftie de porc sau în aspicul preparat cu carne de pui ori curcan. Iar avantajul gelatinei este că reprezintă o substanţă bogată în colagen.

Gelatina provine din oasele şi din pielea animalelor, cu ajutorul cărora se prepară diverse supe, care au proprietăţi deosebit de bune pentru starea generală de sănătate a organismului. De aceea, la răceli, de exemplu, sunt recomandate supițele de pui sau de vită făcute din oase. Dar colagen există inclusiv în fructele de mare și în pește, așa că poți opta și pentru acestea.

Sursă naturală de colagen, gelatina conține aminoacizi esenţiali pentru întărirea sistemului imunitar, menținerea sănătății, dar şi pentru obținerea și păstrarea unei bune greutăţi corporale. De asemenea, mai conține glicină (care are efect antiinflamator, ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătăţeşte somnul), lisină (care ajută la absorbţia calciului şi favorizează dezvoltarea musculară) și proteina numită keratină (ce asigură o mai bună sănătate a părului, a unghiilor şi a dinţilor).

Beneficii ale consumului de gelatină:

– Ajută digestia prin consumul, în special, de supe.
– Este un aliat de încredere în dietele de slăbire. Dezvoltă masa musculară și menține tonusul muscular.
– Ajuta la arderea mai eficientă a grăsimilor şi favorizează menţinea unei greutăți constante.
– Îmbunătăţește, conform unor studii, funcţia ficatului şi favorizează scăderea în greutate datorită procesului eficient de detoxifiere.
– Menţine oasele şi articulațiile într-o stare mai bună, având efect antiinflamator.
– Previne apariția ridurilor datorită concentraţiei crescute de colagen. De asemenea, cu cât introduci mai mult colagen în alimentaţie, cu atât organismul va fi mai stimulat să producă, și el, această substanţă.
– Întăreşte și regenerează părul și unghiile şi protejează dinţii.

Cât de des e bine să fie consumată?

”Gelatina trebuie consumată firesc, în cadrul unei alimentații variate care presupune servirea supelor de oase, a piftiei și a preparatelor tradiționale de porc, a aspicului, a dulciurilor și a gemurilor ce conțin gelatină naturală, pentru a avea o textură și o consistență îmbunătățită.”, a explicat dr. Ruxandra Pleșea pentru libertateapentrufemei.ro. Medicul specialist mai adaugă că unele persoane care nu tolerează bine gelatina se confruntă cu balonare, discomfort gastrointestinal, eructații și alergii cutanate.
Unele studii au dovedit că la un consum de peste 10 grame de gelatină pe zi (sub formă uscată), pe termen lung, pot aparea efecte secundare.

Diferența față de gelatina din fructe

Gelatina din fructe are o altă consistență a nutrienților. Sunt de fapt pectinele din fructe, lanțuri polipeptidice vegetale, fibre celulozice. Este diferită de cea animală, însă și gelatina din fructe are calități benefice: acționează la nivelul tractului gastrointestinal, diminuează colesterolul, îmbunătățește tranzitul, ajută la eliminarea metalelor grele din organism. Fructele bogate în pectine sunt merele, gutuile, caisele, citricele, prunele și morcovii.

Supa de oase, cea mai bună opțiune pentru a beneficia de calitățile gelatinei

Gelatina artificială intens procesată se prezintă cu o cantitate mai scăzută de aminoacizi esențiali decât cea naturală. Este de calitate inferioară și cu mai mulți conservați cu potențial nociv. Gelatina artificială este denumită E441. Supa de oase este cea mai bună modalitate de a beneficia de calitățile gelatinei expuse mai sus.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: