Cel mai folosit condiment creşte considerabil riscul cancerului de stomac

Cel mai folosit condiment creşte considerabil riscul cancerului de stomac
Cel mai folosit condiment creşte considerabil riscul cancerului de stomac

Cancerul care apare la nivelul stomacului se numeşte cancer sau neoplasm gastric. Acesta este o afecţiune malignă, în care celulele neoplazice apar iniţial la nivelul mucoasei gastrice şi apoi se extind dincolo de peretele stomacului în ţesuturile învecinate.

În tara noastra, cancerul gastric reprezintă cea mai frecventă formă de tumoră malignă a tractului digestiv şi în fiecare an sunt depistate în jur de 3.000 de cazuri noi de cancer gastric, cele mai multe dintre ele în stadii avansate.

Potrivit cercetătorilor, o dietă bogată în sare împreună cu bacteria Heliobacter pylori care cauzează ulcerul cresc considerabil riscul cancerului gastric.

Noua cercetare publicată în jurnalul Infection and Immunity scoate în evidenţă încă un motiv pentru care consumul de sare ar trebui redus.

Aproape jumătate dintre oameni au bacteria H. Pylori fără să prezinte vreun simptom. Persoanele care au această bacterie sunt de 6 ori mai predispuşi la dezvoltarea cancerului gastric, însă îm combinaţie cu o dietă bogată în sare, riscul de cancer creşte mai mult.  

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Sarea nu este un acid ca sa produca modificari la nivelul mucoasei stomacului. Clorura de sodiu (sarea) in concentratie mare poate produce modificari in asimilarea oxigenului la nivel celular consecintele fiind dereglari in functionarea cordului (inimii) si blocarea eliminarii apei in exces (dereglari in functionarea rinichilor).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *