Cele mai eficiente metode prin care preveniți infecțiile cu bacterii rezistente la antibiotice

Cele mai eficiente metode prin care preveniți infecțiile cu bacterii rezistente la antibiotice
Cele mai eficiente metode prin care preveniți infecțiile cu bacterii rezistente la antibiotice

În ultimii 5 ani, numărul cazurilor de infecții cu forme ale bacteriei E.coli rezistentă la antibiotice a crescut cu 60%. Astfel, boli care erau, la un moment dat, tratabile precum tuberculoza, devin mult mai greu și mai scump de tratat.

Un alt motiv de îngrijorare este creșterea numărului celor infectați cu o familie de bacterii rezistentă și la cele mai noi antibiotice de pe piață. În multe cazuri, aceste infecții sunt imposibil de tratat. Experții americani au numit acestă familie de bacterii care nu reacționează la tratamentul cu antibiotice „bacteria de coșmar”. Medical, este numită Carbapenem-Resistant Enterobacteriaceae (CRE), putând ucide jumătate dintre oamenii pe care ajunge să îi infecteze. De asemenea, se poate răspândi și la alte bacterii și le poate ajuta să devină rezistente la medicamente.

Persoanele sănătoase nu au un risc crescut de infecție cu CRE, însă cele care sunt spitalizate și folosesc dispozitive medicale precum cateterele  sau cele care au un sistem imunitar slăbit au o vulnerabilitate crescută în fața acestor infecții.

Pentru a preveni infecțiile cu aceste bacterii este foarte important să vă întăriți sistemul imunitar astfel:

–          Alimentația potrivită: alimentele bogate în proteine precum carnea slabă şi peştele oferă nutrienţi importanţi pentru întărirea sistemului imunitar precum fierul, zincul, compelxul de vitamine B, omega3.

–          Suplimentele alimentare: deşi, există pe piaţă mai multe produse care promit întărirea sistemului imunitar, cele mai eficiente sunt vitamina D şi probioticele.

–          Odihna: fără odihnă suficientă, sistemul imunitar nu are destule resurse pentru a lupta împotriva bolilor. Majoritatea adulţilor au nevoie de aproximativ 7-9 ore de somn pe noapte. Pentru un somn odihnitor fă exerciţii, evită cofeina şi alcoolul şi menţine o temperatură confortabilă în dormitor.

–          Mișcarea: o metodă simplă prin care îţi creşti imunitatea este exerciţiul fizic. Făcând mişcare în mod regulat poţi reduce nivelul de stres şi riscul de osteoporoză, de boli de inimă şi diferite tipuri de cancer. Cele mai benfice sunt exerciţiile moderate, practicate de câteva ori pe săptămână. Orice fel de exerciţiu fizic ajută, inclusiv ciclismul, mersul pe jos, înotul, yoga.

 Cei care sunt internați sunt sfătuiți să:

–          ia medicamentele exact așa cum le-au fost prescrise

–          să se spele pe mâini cât mai des și să le ceară și celor cu care intră în contqact să facă același lucru

–          să îi informeze pe medici daă au mai fost internați de curând

27 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook