Cele mai grave greșeli pe care le fac bărbații și femeile în timpul sexului

Cele mai grave greșeli pe care le fac bărbații și femeile în timpul sexului
Cele mai grave greșeli pe care le fac bărbații și femeile în timpul sexului

Femeile tind să fie mai complexate și mai timide în pat, pasând responsabilitatea bărbaților, pe când aceștia sunt prea grăbiți și tentați să sară peste preludiul foarte important pentru ele sau sunt prea violenți, dintr-un exces de virilitate.

DE CE GREŞESC FEMEILE

Sunt pasive și lasă bărbații să facă tot. Femeile sunt mult mai ușor distrase de stresul cotidian și nu mai au chef să ia iniţiativa. „Dacă au avut un conflict în timpul zilei, se duc cu el în pat și nu mai sunt amatoare de sex. Pur și simplu nu se abandonează, nu se sustrag grijilor”, explică psihiatrul şi sexologul Roxana Mischianu. Iar atunci când o fac, lasă bărbații să și cânte, să și danseze.Toate acestea combinate cu o figură plictisită sunt descurajante. „În orice poziție ar sta, femeia trebuie să se ajute și singură, nu să lase tot pe seama partenerului”, adaugă sexologul.

Nu vor să încerce lucruri noi și nu sunt creative. Femeile sunt în general sceptice, dar sexul în afara dormitorului poate fi chiar incitant și o metodă de resuscitare a vieții sexuale monotone. „Nu e nevoie de o oră întreagă pentru a avea o partidă de sex satisfăcătoare. E vorba de dinamism și uneori e mai excitant să ai la dispoziție doar 20 de minute și un perete. Puțină sare și piper nu strică”, subliniază sexologul. Dacă însă partenerul propune în pat lucruri care contravin principiilor tale morale, este normal să îi comunici asta, nu să înghiți în sec și să execuți.

Nu spun ce vor și mimează orgasmul. Ar vrea și n-ar vrea. Dă semne că ar vrea, după care se răzgândește și spune că vrea doar afecțiune. De departe, cea mai mare greșeală pe care o fac femeile este să tacă mâlc chiar dacă nu simt nicio satisfacție și să mimeze că au orgasm. Discuțiile foarte sincere despre sex sunt stânjenitoare, însă, dacă se prefac că le e bine, partenerul nu va știi niciodată că tot ce face e greșit. Nici cel mai priceput amant nu poate ghici ce-i place unei femei, mai ales că așa-zisul punct G este ascuns în locuri diferite.
Ignoră semnalele partenerului. Dacă îți așază picioarele sau capul într-un anumit fel sau îți ghidează mâinile, nu te împotrivi ca un catâr. Dacă îi place să gemi sau să țipi, încearcă să-i faci pe plac, chiar dacă nu e una din cele mai bune acte sexuale de până atunci.

Se uită prea mult la filme romantice. Multe femei se așteaptă să fie alintate și sărutate tot timpul, să aibă parte de lumănărele aprinse pe un pat plin de petale de trandafir, să fie dezbrăcate grațios. Uneori nici nu vor să audă de anumite lucruri doar pentru că nu sunt suficient de romantice. Uitați de filme, este sfatul psihologilor. Acolo totul este regie, aici e vorba de viața reală.
Sunt complexate de felul în care arată. De teamă că nu au un corp perfect, femeile uită să se abandoneze și nu se mai concentrează pe plăcerea actului sexual. Dezbrăcatul pe întuneric este o metodă extremă. Iar bărbații au nevoie și de stimuli vizuali.

DE CE GREŞESC BĂRBAŢII

Se concentrează prea mult pe linia de „finish”. Bărbații se excită mult mai repede decât femeile și au tendința de a merge pe repede înainte. „Femeia trebuie să fie stimulată înaintea actului sexual din două motive: pentru a evita durerea și pentru a intensifica plăcerea. Preludiul nici măcar nu începe în pat. Femeile devin excitate din cele mai mici atingeri și gesturi”, mai spune sexologul Roxana Mischianu.

Sunt prea brutali. Mulți bărbați nu știu că nu penetrarea, ci stimularea clitorisului este calea sigură către orgasm. 70% din femei ajung astfel la climax. Bărbații care insistă în jurul vaginului îm mod violent, sperând să găsească punctul G, greșesc și riscă să-și rănească la propriu partenerele. Unele dintre ele nici măcar nu au acest punct, iar la cele care îl au, este bine dosit pe peretele frontal al vaginului. Deși sânii sunt zone foarte erogene, sunt foarte sensibili și nu trebuie supuși torturilor.

Pun presiune pe partenere. Bărbații au tendința să-și acuze partenerele că durerile de cap sunt doar pretexte ca să scape de sex. Pofta nu îți vine întotdeauna mâncând, așa cum ar crede ei, atrage atenția medicul.

Nu dau doi bani pe îngrijire. Tenul femeilor este foarte sensibil și se irită ușor în contact cu barba partenerului. Aşa că înainte de a trece la acţiune, nu ar strica să aibă grijă se se bărbierească.

Nu dau importanță momentului de după. În cadrul studiilor, realizate de cercetătorii de la două universităţi de lângă Toronto, 450 de adulţi au fost chestionaţi despre gradul de satifacţie în relaţie şi despre gesturile pe care le fac imediat după sex. Astfel, ei au aflat că durata gesturilor tandre de după actul sexual este esenţială pentru un grad mai mare de satisfacţie.

Tags: ,
700 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook