Cercetătorii au creat o bacterie care identifică şi distruge celulele canceroase

Cercetătorii au creat o bacterie care identifică şi distruge celulele canceroase
Cercetătorii au creat o bacterie care identifică şi distruge celulele canceroase

O bacterie modificată genetic, capabilă să identifice şi să distrugă celulele canceroase din organism, a fost creată de o companie cu sediul în Marea Britanie.

Bacteria, care face parte din familia clostridium şi este înrudită cu bacteria care declanşează botulismul şi cu bacteria C. difficile, responsabilă cu apariţia infecţiilor nosocomiale, a fost modificată genetic de oamenii de ştiinţă pentru a conţine o genă care să o ajute să lupte eficient contra tumorilor canceroase.

Noua bacterie urmăreşte celulele canceroase din corp şi, atunci când le găseşte, eliberează o enzimă care face ca tumorile să devină vulnerabile la acţiunea medicamentelor anticancer.

Noua bacterie, modificată de o companie care are sediul în Marea Britanie, se află încă în primele stadii de dezvoltare, însă creatorii ei speră să înceapă primele teste pe pacienţi umani în următorii cinci ani.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Atentie! Aceasta nu este o gluma! Cititi sau muriti in termen de 7 zile, de asemenea de celtura doar mesajul initial…………Corinne a murit dupa 7 zile de la acea zi… Curand ea a ras si a ignorat in intregime linkul si a plecat.Ultimil.
    Atentie! Aceasta nu este o gluma! Cititi sau muriti in termen de 7 zile, de asemenea de celtura doar mesajul initial…………Corinne a murit dupa 7 zile de la acea zi… Curand ea a ras si a ignorat in intregime linkul si a plecat.Ultimil.

    e 7 zile in noapte a 7 ea a dormit linistita si pasnica, din cauza ca link-ul deja a fost uitat! Dar a doua zi dimineata , ea a mers la apel pentru a spune mamaei ei ca trebuie sa mearga la scoala si imediat deja s-au auzit tipete. Corinne a fost terorizata de un ochi de sticla larga.Daca nu doriti sa se intample, copie si lipeste acest text in cel putin 15 comentarii diferite, altfel blestemul va fi lovit de altvineva.
    răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *