Cercetătorii au descoperit un tratament inovator împotriva durerii

Cercetătorii au descoperit un tratament inovator împotriva durerii
Cercetătorii au descoperit un tratament inovator împotriva durerii

Cercetătorii de la Universitatea din McMaster au descoperit un posibil tratament împotriva durerii. Pacienţii cu dureri cronice sunt mai numeroşi decât pacienţii cu diabet,cancer şi boli de inimă la un loc.

Ei sunt de părere că medicamentul perfect împotriva durerii trebuie să acţioneze la sistemul nervos perifieric şi nu la cel central, cum acţionează majoritatea medicamentelor, care doar amorţesc senzaţia de durere prin trimiterea semnalelor spre sistemul nervos central.

Aceştia au reuşit să sintetizeze celule nervoase(neuroni) chiar din mostre de sânge uman.Aceste noi celule sintetizate din sânge au rol dublu – celule nervoase pentru sistemul central şi celule nervoase pentru sistemul periferic, celule care reglează temperatura, mâncîrimea şi durerea.

“Nimeni nu a mai încercat asta vreodată”, spune Mick Bathia, cel care a condus studiul.

În loc să trateze problemele de durere în mod egal, ei îşi pot da seama de ce unii oameni simt durere la nivelul braţelor, în timp ce alţii simt o amorţeală, să determine dacă durerea are o cauză genetică sau nu, să prezică dacă cineva va face o neuropatie mai târziu.

Descoperirea este uimitoare, deoarece se pot dezvolta formule pentru medicamente care să fie special folosite în funcţie de tipul de durere pe care omul îl experimentează.

A.

43 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook