Locuitorii acestei insule sunt cei mai longevivi din lume. Cercetătorii spun că secretul lor e modul în care prepară cafeaua

Locuitorii acestei insule sunt cei mai longevivi din lume. Cercetătorii spun că secretul lor e modul în care prepară cafeaua
Locuitorii acestei insule sunt cei mai longevivi din lume. Cercetătorii spun că secretul lor e modul în care prepară cafeaua

Mulți cercetători care vor să află secretele unei vieți lungi și sănătoase se îndreaptă spre locuitorii insulei Ikeria, din Grecia, care sunt printre cei mai longevivi din lume.

O ultimă descoperire a specialiștilor care cercetau bolile cardiovasculare indică faptul că o ceașcă de cafea grecească fiartă ar putea fi cheia sănătații locuitorilor acestei insule.

Numai 0,1% dintre europeni ajung la vârsta de 90 de ani, în timp în insula grecească Ikaria, procentul ajunge la 1%. Este una dintre cele mai ridicate rate ale longevității în toată lumea – iar isularii pe lângă faptul că trăiesc mult, sunt și sănătoși pentru perioade lungi de timp.

Gerasimos Siasos, profesor la Universitatea Athens Medical School, din Grecia, a studiat 71 de femei și 71 de bărbați care locuiau pe această insulă. „Majoritatea consumau cafea fiartă la ibric, care e bogată în polifenoli și antioxidanți și conține numai o cantitate moderată de cofeină. Aceasta pare să aibă beneficii mai mari decât restul cafelelor. Protejează mai ales de boli cardiovasculare, dar și de cancer”, susțin cercetătorii.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

13 Comments

 1. deci, ceilalţi 99 % o beau degeaba…

 2. mezinu usa says:

  bre iobagilor,acesti oameni de pe insula au un stramos comun de la care au gena lui Matusalem, o gena ereditara comuna. asa mai sunt si in Caucaz unde nu au auzit de cafea sau beau cafea odata la luna

  • Mezinu usa,ai dreptate in zona Caucaz,strabunica mea are 93 de ani,trece spre 94 si si acuma spala vase,curata legume,glumeste cu mine. Deci,e incredibila pentru varsta ei. Nu vreau sa moara,vreau sa traiasca cat mai mult… E de admirat. Si mai bea dimineata lapte cu cafea(nu cafea cu lapte). E virgoanta:))

 3. Traiesc mult pentru ca insula e izolata si linistita, nu pentru ca beau cafea, apa sau red bull cu scortisoara.

 4. Ikaria, nu Ikeria. Vine de la Icar si Dedal.

 5. ..acei oameni traiesc mult pentru ca nu au nici un stres, n-au poluare, au liniste se misca la ralenti. Acesta este secretul lor..

 6. asa e…dar ce fac astia dupa ce beau cafeaua imediat? ha? se .ut!!! asta e secretul!! cum cu cine? cu cine se nimereste, cu vecina, cu capra, cu gaina…sex sa fie!

 7. Hahahahah raspunsurile de mai jos nu arata decat ca articolul asta nu mai poate fraierii oamenii. Aia e tara perfecta de trait…si ei stiu asta…problema e ca stiu si altii…hahahahha pe ei pe mama lor!!!!

 8. avind in vedere criza actuala e cazul sa se puna ceva in pensiile acestor cetateni care sunt o povara sociala.

 9. Asa..deci cafeaua greceasca e binecunoscuta cafea turceasca pe care noi o beam frecvent inainte sa apara aparatele cu filtru. Dar la noi nu s-a constatat cine stie ce longevitate pe cand toata natiunea consuma cafeaua cu pricina, deci trebuie sa mai fie si alte secrete

 10. alexa maria says:

  sint de-acord cu ideea cum ca oamenii traiesc in anumite parti ale globului pamintesc ,mai mult datorita unui trai linistit si foarte important lipsei de STRES

 11. Pe mine ma intereseaza cat traiesc aia care beau un ibric mare de Metaxa zilnic… cafeaua ma enerveaza.

 12. Lasati va rog si numele cercetătorilor si locul de unde aveti acesta informatie. Ca alfel eu as zice ca trăiesc mai mult din cauza ca nu e PSD-ul prezent pe acolo :))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *