Sari la conținut

Cinci fructe și legume pe care le mănânci total anapoda  

Sursă foto: Facebook
Diana Șoșoacă

Sfecla roșie, kiwi-ul sau rodiile pot fi alimente intimidante și, cel mai probabil, puțini oameni știu cu adevărat care este modul corect de a le consuma.

Iată câteva trucuri care ne pot scoate din dilemă:

Mandarinele sunt evitate din cauza faptului că lasă mâinile lipicioase, dar există și o metodă mai curată de a le mânca. Folosind un cuțit, tăiați capetele, faceți o incizie de-al lungul cojii apoi derulați întregul fruct, ca pe un acordeon.

infographic-mandarinorangestrip

Sfecta roșie poate fi consumată în stare crudă, ca pe morcovi, fără a mânji toată casa. Pur și simplu curățați-o și feliați-o ca pe castravete.

beets

Rodia nu se taie nicodată în două, decât dacă vreți să vă pătați hainele cu stropi de suc. O tehnică mai bună ar fi să retezați unul dintre capete, apoi în laterale, de mai multe ori, și să o despicați în formă de floare.

how-to-eat-pomegranate

Kiwi-ul și avocado necesită mai puțină bătaie de cap dacă le mâncați cu ajutorul unei linguri, ca pe o înghetață. Altă variantă ar fi chiar să le tăiați în jumătăți și să plimbați vârful cuțitului de jur împrejur. Pulpa fructului va ieși extrem de ușor, doar împingând cu degetele în sus.

kiwi 2

avocado

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: