Cinci medicamente care conțin ketoconazol vor fi retrase de pe piață

Cinci medicamente care conțin ketoconazol vor fi retrase de pe piață
Cinci medicamente care conțin ketoconazol vor fi retrase de pe piață

Cinci medicamente care au la bază substanța activă ketoconazol vor fi retrase de pe piață, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale a Medicamentului (ANM), Anca Cuprariu.

Ea a spus că decizia a fost luată în luna octombrie la nivelul Comisiei Europene pe baza recomandărilor făcute de Agenția Europeană a Medicamentului și comitetele de specialitate.

Cuprariu a precizat că cele cinci medicamente sunt comprimate cu administrare orală care au la bază ketoconazol (antifungic și antimicotic).

Reprezentanta ANM a subliniat că retragerea acestor medicamente este cauzată de toxicitatea mare și că pe piață există variante de medicamente din clasa azoli cu mai puțină toxicitate și mult mai eficiente.

„Este un proces în derulare. La nivelul întregii țări procesul de retragere de pe piață se va finaliza în aproximativ o lună”, a adăugat Anca Cuprariu

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. cine da o asemnenea informatie publica terbuie sa o dea completa .Adica sa spuna concret de ce medicamente este vorba , cu denumirea lor comerciala.Credeti ca baba Floare de la Rascracanatii din Mijloc stie ce este ala ketoconazol ca sa nu mai foloseasca mediicamentul respectiv daca il are?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *