Cinci orgasme pe zi din cauza unui medicament banal

Cinci orgasme pe zi din cauza unui medicament banal
Cinci orgasme pe zi din cauza unui medicament banal

Dureri de cap, crampe iritații, toată lumea știe că medicamentele pot avea efecte secundare. însă o femeie care încerca să-și amelioreze simptomele bolii Parkinson a avut parte de cel mai neobișnuit efect al pastilelor- cinci orgasme pe zi.

Femeia,în vârstă de 42 de ani a fost diagnosticată cu o formă incipientă a bolii, provocată de lipsa dopaminei din creier. La fel ca multor pacienți cu Parkinson, i s-a prescris rasagilina, un medicament care crește nivelul dopaminei, ajutând la ameliorarea simptomelor precum tremor, rigiditate și mișcări lente. Cele mai comune efecte secundare includ dureri de cap, amețeli, constipație și uscarea gurii.

Dar după șapte zile de la începerea tratamentului, femeia a început să experimenteze senzații neobișnuite: stare de excitație și creștea libidoului. Din această cauza a început să aibă între trei și cinci orgasme pe zi, care durează aproximativ 20 de secunde. După 10 zile, femeia a decis să meargă la doctor. ”Din câte știm, este prima dată când ni se semnalează un asemenea efect al rasagilinei”, a declarat medicul care a tratat-o.

Femeia nu mai lua alte medicamente și nu a mai avut alte simptome neobișnuite, din cauza vreunui medicament, potrivit raportului întocmit de medicii de la departamentul de neurologie al Universității Necmettin Erbakan din Turcia. Când a încetat tratamentul, simptomele s-au oprit. Însă orgasmele au început să apară din nou după 15 zile.

Nu se știe sigur cauza orgasmelor spontane, însă potrivit uneia dintre teorii, creșterea nivelului de dopamină cu ajutorul rasagilinei ar putea fi de vină. Dopamina este un neurotransmițător care activează reacția organismului la plăcerea sexuală, spun specialiștii.

Medicii au mai amintit în raportul lor de un alt caz ciudat. Un bărbat care lua rasagilină a început să sufere de ejaculare prematură. Efectul a continuat și după ce doza de medicament a fost redusă la jumătate. A dispărut însă, atunci când pacientul a renunțat de tot la rasagilină.

 


2 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook