Cinci plante care scad tensiunea arterială

Cinci plante care scad tensiunea arterială
Cinci plante care scad tensiunea arterială

Netratată, hipertensiunea poate deteriora vasele de sânge și poate duce la boli de inimă, accident vascular cerebral și infarct.

Iată cele mai eficiente remedii naturiste pentru hipertensiune:

1. Floarea pasiunii (Passiflora)

Este foarte eficientă în reducerea tensiunii arteriale, combate stresul și anxietatea. Are o acțiune calmantă asupra sistemului nervos și este foarte bună pentru cei care se confruntă cu insomnia.

2. Lavanda

Masajul cu ulei esenţial de lavandă îţi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi scade tensiunea arterială.

3.Busuioc
Datorită conţinutului de magneziu, busuiocul este recomandat în menţinerea sănătăţii cardiovasculare prin relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sângelui.4. Valeriană

Se recomanda persoanelor care fac hipertensiune pe fondul unor stari de nervozitate si neliniste si care au adesea palpitatii sau crize de sufocare. Are efect sedativ, scade tensiunea arteriala, creste fluxul de sange catre inima , imbunatateste functia de pompa a inimii.
5. Păducel
Scade tensiunea arteriala, creste fluxul sangvin al inimii, relaxeaza vasele de sange, creste forta contractiilor cardiace, impiedica formarea placii de aterom, scade colesterolul.Paducelul este foarte bun cardioprotector si este indicat atat in prevenirea afectiunilor cardiovasculare cat in tratarea acestora.

509 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook