Cinci plante care scad tensiunea arterială

Cinci plante care scad tensiunea arterială
Cinci plante care scad tensiunea arterială

Netratată, hipertensiunea poate deteriora vasele de sânge și poate duce la boli de inimă, accident vascular cerebral și infarct.

Iată cele mai eficiente remedii naturiste pentru hipertensiune:

1. Floarea pasiunii (Passiflora)

Este foarte eficientă în reducerea tensiunii arteriale, combate stresul și anxietatea. Are o acțiune calmantă asupra sistemului nervos și este foarte bună pentru cei care se confruntă cu insomnia.

2. Lavanda

Masajul cu ulei esenţial de lavandă îţi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi scade tensiunea arterială.

3.Busuioc
Datorită conţinutului de magneziu, busuiocul este recomandat în menţinerea sănătăţii cardiovasculare prin relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sângelui.4. Valeriană

Se recomanda persoanelor care fac hipertensiune pe fondul unor stari de nervozitate si neliniste si care au adesea palpitatii sau crize de sufocare. Are efect sedativ, scade tensiunea arteriala, creste fluxul de sange catre inima , imbunatateste functia de pompa a inimii.
5. Păducel
Scade tensiunea arteriala, creste fluxul sangvin al inimii, relaxeaza vasele de sange, creste forta contractiilor cardiace, impiedica formarea placii de aterom, scade colesterolul.Paducelul este foarte bun cardioprotector si este indicat atat in prevenirea afectiunilor cardiovasculare cat in tratarea acestora.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Iata un vasodilatator eficient si placut. Un paharut de coniac atunci cand simti ca iti vajaie capul sau urechile din cauza tensiunii face minuni. Dar numai un paharut, un cui cum se spune in Ardeal.Si palinca este buna dar una putin mai slaba , sub 50 %vol. alc. Dar tot numai un „cui”.Din tot ce recomandati , nu dau crezare decat tratamentului in cazuri acute de pusee de tensiune recomandat mai sus si tratamentul de lunga durata cu ceai de paducel. Mai incercati si reducerea colesterolului cu 3 lingurite/zi cu miere amestecata cu scortisoara.cam un plic de scostisoara la un borcan de 300-400 ml. de miere.Mai merge in acelasi scop cate o lingurita de boabe de mustar inainte de fiecare masa.Se poate lua combinat cu mierea amestecata cu scortisoara.Intr-o luna se vede efectul adica scaderea semnificativa a colesterolului.Atenntie insa la primul semn de intoleranta a boabelor de mustar, arsuri pe tractul digestiv, dureri de stomac, incetati imediatt ingerarea de boabe de mustar si continuati numai cu miere amestecata cu scortisoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *