Cinci semne de alarmă care anunță bolile de rinichi

Cinci semne de alarmă care anunță bolile de rinichi
Cinci semne de alarmă care anunță bolile de rinichi

În fiecare zi rinichii filtrează 200 de litri de sânge, înlăturând în acest proces, doi litri de toxine, deșeuri și apă. Deșeurile și apa sunt eliminate sub formă de urină și prin acest proces, rinichii reglează nivelul de lichide din corp. Rinichii eliberează, de asemenea, hormoni care reglează tensiunea arterială, produc celule roșii și ajută la menținerea sănătății oaselor.

In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si dificultati de golire a vezicii urinare. Daca afectiunea renala nu este tratata la timp se poate instala blocajul renal sau insuficienta renala acuta situatie care conduce la decesul pacientului.

Simptomele bolilor de rinichi:

Durere

Unul dintre primele semne ale afecțiunilor renale este durerea de spate.
în cazul persoanelor care dorm doar pe o singură parte, durearea apare doar în zona respectivă. Dar, în cele mai multe cazuri, la scurt timp durerea va apărea  în ambele părți.

Erupții cutanate, prurit
Rinichii ajută la eliminarea deșeurilor din sânge, iar atunci când nu funcționează corect, deșeurile și toxinele se acumulează în sânge și provoacă erupții cutanate, mâncărime severă și uscarea pielii.
Modificări ale funcției urinare

• Puteți începe să vă treziți mai des în timpul noapții pentru a urina
• Puteți urina mai des sau în cantități mai mari decât de obicei
• Puteți urina mai frecvent sau în cantități mai mici decât de obicei cu urină închisă la culoare
• Este posibil să simți o presiune sau dificultate la urinare
• Urina poate conține sânge
inflamarea diferitelor părți ale corpului
Rinichii elimina deșeurile și lichidele suplimentare din organism astfel încât atunci când aceștia nu funcționează corespunzător și sunt în imposibilitatea de a îndeplini această funcție fluidele se acumulează în organism. Acest lucru cauzeaz, de multe ori, umflarea feței, mâinilor, picioarelor sau gleznelor.
Oboseală și slăbiciune
Rinichii produc un hormon numit eritropoietină, care ajută la formarea celulele roșii din sânge care transportă oxigenul. Când aveți o boală de rinichi scade nivelurile acestui hormon determinând scăderea numărului de globule roșii din sânge.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *