Cu cât ne prelungim viaţa dacă mâncăm mai puţin

Cu cât ne prelungim viaţa dacă mâncăm mai puţin
Cu cât ne prelungim viaţa dacă mâncăm mai puţin

Roxana Roseti

Cercetătorii de la Institute of Health Ageing din cadrul University College din Londra cred că dacă am mânca mai puţin cu 40% decât în mod obişnuit, ne-am putea prelungi viaţa cu 20 de ani.

Oamenii de ştiinţă au reuşit să demonstreze că viaţa unui şobolan poate fi prelungită cu 30% doar prin reducerea aportului de alimente. „Dacă reduci aportul de calorii al unui şobolan cu 40%, animalul va trăi cu 30% mai mult. Asta înseamnă că în cazul oamenilor putem prelungi viaţa cu aproape 20 de ani. Acest fenomen a fost demonstrat pe tot felul de organisme, chiar şi pe câini din rasa Labrador”, au afirmat experţii londonezi.

Specialiştii au studiat, de asemenea, musculiţele de oţet -care “impart” cu omul 60% din gene şi şoarecii. Ei au au reuşit să prelungească durata de viaţă atât în cazul musculiţelor, cât şi al şoarecilor, prin utilizarea unor medicamente şi a dietei modificate. „Dacă vom descoperi genele implicate în procesul de îmbătrânire, atunci vom putea amâna îmbătrânirea”, subliniază cercetătorii.

 

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Asta e masochism! Daca fac foamea se cheama ca traiesc prost. Si atunci la ce-mi foloseste sa traiesc mult?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *