Cu ce mâncați orezul ca să nu vă îngrășați?

Cu ce mâncați orezul ca să nu vă îngrășați?
Cu ce mâncați orezul ca să nu vă îngrășați?

Un recent studiu american a scos în evidență că orezul ajută la menținerea siluetei, cu condiția să fie însoțit de alimentele potrivite.

Concluziile cercetătorilor de la Baylor College of Medicine (Statele Unite) pun în evidență legătura între orez și o bună formă fizică.

Un studiu publicat în revista ‘Food and Nutrition Sciences’, arată că orezul poate satisface majoritatea nevoilor nutriționale păstrând în același timp și silueta.

Cercetătorii au analizat timp de cinci ani obiceiurile alimentare a 14.386 americani adulți pentru a evalua legătura între consumul de orez, alb sau brun, și calitatea regimului lor alimentar. ‘Rezultatele noastre arată că cei care mănâncă orez au regimuri alimentare mai compatibile cu recomandările din directivele dietetice din Statele Unite și prezintă cantități mai mari de potasiu, magneziu, fier, vitamine B9, acid folic și fibre’, Theresa Nicklas, autor principal al studiului. Aceste vitamine și minerale sunt considerate indispensabile pentru buna funcționare a organismului.

O altă descoperire a fost faptul că cei mai mari consumatori de orez sunt mai puțin înclinați să adauge în farfurie grăsimi saturate și zahăr, ceea ce favorizează o alimentație echilibrată. ‘Orezul se mănâncă în general cu o porție de legume și carne’, adaugă Theresa Nicklas, care precizează că oamenii trebuie să fie atenți și la condimente.

Studiul subliniază că orezul crește senzația de sațietate, ceea ce ajută la scăderea aportului caloric. Feculenții sunt ‘un mijloc bun prin care se evită luarea în greutate pentru că țin de foame și oamenii nu trebuie să mai ronțăie câte ceva între mese’. Pot fi mâncați la orice masă, de preferință cu legume. Sugestii ar fi orez și tocană de legume, porumb și roșii sau linte și morcovi, încheie

 

19 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook