Cum afectează calciul sănătatea inimii

Cum afectează calciul sănătatea inimii
Cum afectează calciul sănătatea inimii

Studiul a inclus aproape 400.000 de americani de vârstă mijlocie şi a început în anul 1995. Participanţii au răspuns la întrebări în legătură cu stilul lor de viaţă, starea generală de sănătate, dieta alimentară şi utilizarea de suplimente. Cercetătorii au urmărit apoi câţi dintre voluntari au murit şi care au fost cauzele deceselor, timp de 12 ani.

Aproape jumătate dintre bărbaţi şi mai mult de două treimi dintre femei au luat suplimente sau multivitamine care conţineau calciu.

În timpul studiului, aproape 12.000 de persoane (3%) şi-au pierdut viaţa in cauza bolilor cardiovasculare.

,, Într-adevăr există studii care arată că la persoanele cu insuficienţă renală, suplimentele de calciu pot accelera calcificarea pereţilor arteriali, cu dezvoltarea consecutivă de stenoze vasculare periferice coronariene carotidiene şi creşterea mortalităţii şi morbidităţii prin afecţiuni cardiovasculare. De asemenea, experimentele în vitro au arătat că suplimentele de calciu pot accelera coagularea sângelui, crescând riscul de formare de cheaguri de sânge”  explică medicul cardiolog Luminiţa Iliuţă.

 

Oamenii de ştiinţă de la National Cancer Institute au descoperit că bărbaţii care au luat 1.000 mg sau mai mult calciu pe zi au avut cu 20% mai multe şanse de a muri din cauza afecţiunilor inimii, spre deosebire de cei care nu au luat suplimente.

În cazul femeilor, suplimentele de calciu nu au fost asociate cu decese cauzate de boli cardiovasculare. Iar, calciul provenit din băuturi sau alimente nu a avut legătură cu probelemele cu inima nici în cazul bărbaţilor, nici al femeilor.

,,Totuşi, datele existente în literatură sunt controversate în legătură cu acest subiect. Există studii care au demonstrat că administrarea de suplimente de calciu fără vitamina D ar creşte riscul de infarct cu 20-30%, dar modul de analiză al datelor din punct de vedere statistic lasă de dorit. Este dificil de formulat o concluziefermă şi consider că pentru fiecare pacient în parte trebuie cântărite cu atenţie riscurile şi beneficiile asociate. Totuşi trebuie avut în vedere că suplimentele de calciu autoadministrate (fără recomandarea unui medic) şi fără administrare cu vitamina D pot creşte riscul de afecţiuni cardiovasculare şi de infarct miocardic acut şi trebuie administrate cu precauţie.

O concluzie fermă ar fi: din 100 de pacienţi la care sunt administrate suplimente de calciu, ne aşteptăm ca unul să sufere un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral. Pentru toţi ceilalţi 98 de pacienţi, administrarea de suplimente de calciu nu va avea niciun efect din aceste puncte de vedere” a mai completat cardiologul Luminiţa Iliuţă.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

 1. ce prostii auzi ma hahaha,din o suta de ciumpalati care ia calciu unu moare de infarct,hahahaha,cine stie ca fumeaza sau nu?sau baga stres,sau manca gras,sau ia viagra,sunt mii de motive din care cauza poti lua infarct,dai seama cred ca dintr o suta 30 de insi cu siguranta iau infarct din cauza celor zise de mine mai sus,sa fim seriosi cercetatorii lui peste nu mai stiu ce sa inventeze ca sa obtine fonduri,debiteaza tampenii la minut,plus problema oricum e de doi bani fiindca cum zic ei calciul este periculos numai daca iei fara vitamina D,dar si asta e un lucru penibil fiindca 90 la suta dintre suplimentele de calciu depe piata contin o cantitate mare de vit D,tocmai ca organismul sa asimileze bine,deci prostii la kg,maine o sa zica ca vitamina C cauzeaza cancer,hahaha

 2. Oameni de stiinta nu au spus tot, acest risc de infarct miocardic, si nu de inbolnavire a inimi este datorita cimentuirii vaselor de sange cu calciu, numai ca oameni nu sunt la fel.
  Gestionarea calciului in corp il face paratiroida, este o componenta a tiroide care se afla in spatele ei. Paratiroida are doi lobi unul in stanga si altul in dreapta care marea majoritate a oamenilor o au cu aceasta forma, dar sunt oameni care au 4 lobi, doi pe stanga si doi pe dreapta.Aceasta paratiroida genereaza un hormon, care se numeste parathormon. El este receptionat de glandele suprarenale. Cantitatea mare de parathormon creat de paratiroida, duce la eliminarea calciului din corp, tot cu aceeasi cantitate.
  Glanda paratiroida produce cantitatea mare de parathormon, cat cantitaea de vitamina d este mai mica.
  Un exemplu: avem doua pahare cu apa cu o cantitate jumatate din pahare. Pe unul scriem parathormon si pe celalat vitamina d. Daca turnam apa din paharul parathormon, in paharul vitamina d, o sa avem o cantitate mare de vitamina d (hipercalcemie) si daca punem invers, avem o cantitate mare de parathormon (hipocalcemie)
  Persoanele care au hipercalcemie si sunt predispuse la deces, prin cimentuirea cu calciu a vaselor de sange, sunt persoanele care nu au probleme cu dintii si cu oasele. Si mai grav este ca se formeaza la nivelul tesutului chisturi de calciu pe abdomen si pe maini. Si cel mai grav este ca acel chist se maserte sau apare altul.
  Persoanele care au hipocalcemie si sunt predispuse la inbolnavirea inimi (tahicardie), sunt pesoanele care au isuficienta de calciu ce afecteza dinti, oasele, muschii. Sarea persoanelor cu isuficienta de calciu, fac atacuri de panica si depresie.
  Femeile nu sunt predispuse la hipercalcemie datorita ciclului menstrual.
  De aceea sa facut acel test la barbati.
  In concluzie calciu este cel mai bun pentru eliminarea toxinelor din corpul omenesc, dar gestionare lui duce uneori la inbolnaviri si uneori la decese.
  Pesoanele care lucreaza in mediul toxic, consuma lapte, pentru a diminua riscul de inbolnavire profesionala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *