Cum e posibil? Exista si grasime abdominala care ajuta organismul

Cum e posibil? Exista si grasime abdominala care ajuta organismul
Cum e posibil? Exista si grasime abdominala care ajuta organismul

Desi se spune ca grasimea abdominala este foarte daunatoare sanatatii, nu numai siluetei, cele mai recente cercetari arata ca testului adipos din zona abdomenului nu este cu totul periculos.

Cercetatorii Scolii de Medicina din cadrul Universitatii Loyola din Chicago au descoperit o membrana plina de grasime, denumita medical omentum, are un rol esential in reglarea sistemului imunitar. Avem dovezi stiintifice ca omentumul nu este pur si simplu grasime in abdomen care nu foloseste la nimic, a declarat prof. dr. Makio Iwashima, unul dintre autorii studiului.

Omentumul este o membrana care incercuieste cavitatea abdominala si acopera majoritatea organelor. Totodata, este si un depozit pentru tesutul adipos care se creste in corp, in unele cazuri, in exces, ceea ce nu ajuta la un abdomen plat.   Aceasta membrana care creste in dimeniune la un om supraponderal sau obez nu este chiar inutila, potrivit celor mai recente cercetari care arata ca omentumul are un rol important in mentinerea echilibrului sistemului imunitar.

Continuarea pe lyla.ro. 

6 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook